Glasvezelkaravaan voor 40%

De spanning stijgt in de dorpen en buitengebieden van de gemeente Coevorden want voor hen is het nu of nooit. Als het niet lukt om 40% deelname te realiseren, wordt er geen glasvezel aangelegd.

“We werken keihard om aan die 40% te komen”, legt Harry Lamberts, vrijwilliger van Glasvezel Zuidenveld en inwoner van Dalen, uit. “Met onze informatieavonden en inlopen hebben we afgelopen weken geprobeerd iedereen dat laatste zetje te geven om een abonnement af te sluiten. Afgelopen week hebben we de adressen waar nog geen abonnement is een brief gebracht met een vereenvoudigd inschrijfformulier. Daar hebben we veel reactie op gekregen, maar we zijn nog veel te ver van de 40% verwijderd. Veel mensen leggen die brief ergens neer en stellen het invullen van het formulier nog even uit. Wij gaan daarom nogmaals langs de deuren om de ingevulde formulieren weer op te halen en de leden van de gemeenteraad helpen ons daarbij, want ook de gemeente staat vierkant achter dit project”, verklaart Lamberts.

Dalen heeft trouwens nóg een troef in handen, vertelt hij. “We gaan de mensen wakker schudden, ze beseffen het misschien niet maar het is echt nu of nooit, we moeten aan die 40% komen. Donderdag en vrijdag gaan wij daarom op een ludieke manier nog één keer onze informatie verspreiden. Zaterdag rijden we dan door Dalen met een ‘glasvezelkaravaan’ en onze vrijwilligers lopen mee om de ingevulde inschrijfformulieren van de mensen aan te nemen.”

Ed Sterke, bestuurslid van Glasvezel Zuidenveld en vrijwilliger in Sleen, roept inwoners nadrukkelijk op om zich aan te melden via de website van Glasvezel Zuidenveld of door de antwoordenveloppe op de post te doen. “Niet meer uitstellen, invullen en meedoen!”, stelt Sterke onomwonden.