Glasvezel Zuidenveld – Hoe ver zijn we al?

Waar staan we op dit moment met Glasvezel Zuidenveld? We staan, en zitten, sinds kort in een kantoor in Dalen aan de Kleine Veld, op nummer 17.

Dit pand delen we met de aannemer en daar zijn we heel blij mee. Korte lijntjes zijn altijd goed en korter dan in hetzelfde kantoor zitten, kunnen de lijntjes bijna niet zijn natuurlijk. Buiten bij het kantoor is al duidelijk zichtbaar waar u ons kunt vinden.

Maar wat u waarschijnlijk nog veel liever wilt weten is hoe de stand van zaken is. Wordt er al aangelegd, wordt er al aangesloten, hoe ver zijn we?

Er zijn inmiddels al honderden huizen geschouwd. De schouwer heeft overal binnen en buiten goed gekeken hoe de kabel het beste naar binnen gebracht kan worden en heeft overal foto’s van gemaakt. Die foto’s gebruikt de graafploeg dan later weer om te zien hoe en waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

In Geesbrug en omgeving wordt nu dus ook al gegraven voor de hoofdbuizenstructuur. Daarna wordt er ook naar de woningen gegraven en wordt de groene kabel voor de gevel klaar gelegd. Daar moet de kabel nog even blijven liggen tot de huisaansluitploegen komen om de kabels naar binnen te brengen en de woningen van het kleine, witte glasvezelaansluitkastje te voorzien.

De graafwerkzaamheden nemen per gebied een paar maanden in beslag. Ligt de kabel bij u voor de gevel, verwacht dan niet dat de huisaansluiters meteen de volgende dag voor de deur staan: dat kan wel een paar maanden duren! Al met al zouden we kunnen zeggen dat zodra er in uw gebied gegraven wordt, het zes maanden kan duren voordat u daadwerkelijk aangesloten wordt.

Zodra de graafploegen straks klaar zijn in Gebied I (Geesbrug en omgeving) gaan ze meteen verder met Gebied II en we werken tegen de klok in, dus ……

Aan de hand van ons kaartje kunt u een beetje uitrekenen wanneer u ongeveer aan de beurt bent om aangesloten te worden. Wij gaan natuurlijk ook regelmatig updates plaatsen over de werkzaamheden zodat u precies weet waar we aan het werk zijn en hoe snel we gaan. Volg daarvoor ons blog!

Bron: Glasvezel Zuidenveld
Blogdatum: 11 juni 2019
Auteur: Marja Jonkers