Glasvezel Zuidenveld – Een goede voorbereiding…

… is het halve werk

Het aanleggen van een glasvezelnetwerk vereist heel wat voorbereiding. We zijn er allemaal druk mee geweest. U, de vrijwilligers, onze financiers en de aannemer…. Vooral die laatste had nog een eindsprint te trekken. Immers, pas toen 100% zeker was dat de aanleg door mocht gaan van de financiers, kon de aannemer het hele netwerk tot in details gaan ontwerpen.

Het ontwerpen van zo’n netwerk heet in vaktermen de “engineering” en het vastleggen van het ontwerp tot in de details, dus tot in elke meterkast en wijkcentrale, dat wordt de “detail-engineering” genoemd. En ook dat is nu afgerond.

De inwoners van gebied 1, Geesbrug en omgeving, hebben al kunnen ervaren hoe de aanleg van het netwerk in zijn werk gaat. Graafploegen die van vroeg tot laat in de weer zijn, graven de sleuven voor de kabels. En of het nu vriest of 30 graden in de schaduw is, zolang ze de grond in kunnen, graven ze door.

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bewoners van het gebied. Ervaart u wel een keer wat overlast, dan hopen we dat u zich daar overheen kunt zetten met het idee dat het nu eenmaal nodig is voor ons eigen glasvezelnetwerk. Want daar doen we het natuurlijk allemaal voor. We willen straks met z’n allen  genieten van dat snelle internet en alle mogelijkheden die interactieve televisie ons kan bieden. We willen ons glasvezelnetwerk straks kunnen inzetten voor de scholen, de zorg, de recreatiesector en de ouderen, zeg maar voor iedereen in onze gemeente. We werken er allemaal aan mee en we hebben er straks allemaal profijt van.

Bron: Glasvezel Zuidenveld
Blogdatum: 22 juni 2019
Auteur: Marja Jonkers