Glasvezel: Geen aansluitkosten?

Helemaal geen aansluitkosten? Hoe zit dat?

Inderdaad geen aansluitkosten, voor niemand. Wij vinden dat een glasvezelaansluiting voor iedereen die woont in en om de buitendorpen van de gemeente Coevoerden bereikbaar moet zijn. Al deze adressen krijgen dus een gratis aansluiting, tot in de woning! Hoe kan dat? Glasvezel Zuidenveld betaalt de leningen die zijn afgesloten voor de aanleg van het netwerk over een hele lange periode terug via de netwerkkosten. Dat is het bedrag dat de providers aan Glasvezel Zuidenveld moeten afdragen om gebruik te mogen maken van het netwerk.
Het enige wat u zelf hoeft te doen, als u dat nog niet gedaan heeft, is een abonnement afsluiten.

Tweede kabel

Mocht u door omstandigheden (bedrijf aan huis, dubbele bewoning) een tweede kabel nodig hebben, laat dat dan aan de schouwer en aan Glasvezel Zuidenveld weten. Een tweede kabel is helaas NIET gratis. Binnen de kernen kost een tweede kabel 1000,- euro en in de buitengebieden 2000,-.

Wanneer schouw afspreken?

Alleen als u een brief ontvangt met daarin het verzoek een afspraak voor de schouw in te plannen, maakt uw adres deel uit van de lopende schouwplanning. Wie nog geen brief heeft gekregen en desondanks zichzelf op de website van het schouwende bedrijf inplant voor een afspraak, zit op de afgesproken dag voor niets te wachten: adressen die geen deel uit maken van de lopende planning, kunnen namelijk nog niet daadwerkelijk ingepland worden. De website van CTNed waarschuwt hier helaas (nog) niet voor, maar wij bij deze wel!

 

Bron: Glasvezel Zuidenveld
Blogdatum: 11 oktober 2019
Auteur: Marja Jonkers