Fietsroutes in Dalen

We hebben een aantal fietsroutes van verschillende lengte verzameld door of langs Dalen.
Eén daarvan is de fietsroute ‘Rondje Dalen’. Je krijgt een indruk van deze route van 35 km in het fotoalbum via deze link: ‘Rondje Dalen’

Fietsknooppunten in Drenthe

Het fietsknooppuntensysteem is ideaal wanneer je zelf je eigen route wilt samenstellen en het aantal kilometers zelf wilt bepalen. In Drenthe kom je met de knooppunten op de mooiste plekjes, want ook de ANWB bewegwijzerde themarouteszijn opgenomen in het fietsknooppuntensysteem.

Via knooppuntkaartjes of een online routeplanner stel je eenvoudig je eigen fietsroute samen. Websites om je route te plannen zijn Fietsknoop, het Landelijk Fietsplatform, route.nl of de ANWB.

De knooppuntenroutes zijn dubbelzijdig bewegwijzerd. Je kunt dus in twee richtingen fietsen, van knooppunt naar knooppunt, via de genummerde groen/witte borden.

Hoe werkt het kaartje?

Wil je een uitgezette route volgen? Op deze pagina staat een kaartje met een overzicht van uitgezette routes die beginnen in Dalen of langs Dalen komen.
De routes variëren van dagtochten vanaf 30 km tot een meerdaagse route door Drenthe van 300 km.De icoontjes voor geven het startpunt aan van de route.

Meer weten? Volg dan de aanwijzingen hieronder.

  • Klik op het pijltje naast de titel ‘Fietsroutes’ om een keuze te kunnen maken.
  • Via het blokje [  ] rechtsboven in de blauwgrijze balk opent de kaart in een volledig scherm voor meer overzicht.
  • Klik op een van de icoontjes voor meer informatie over de fietsroute.
  • Het icoontje staat steeds bij het startpunt van de route.
  • U kunt ook een route kiezen uit de lijst. De lengte van de route staat steeds aangegeven

Een deel van de fietsroutes is beschreven als knooppuntenroute. Deze routes kunt u het beste volgen met behulp van de Fietsknooppunten-app.

Meer toeristische informatie op de pagina bezienswaardigheden en via de toerismewebsite welkomincoevorden.nl.