Nieuw onderzoek naar prestaties warmtepompen

Wat zijn de praktijkprestaties van warmtepompen en welke impact hebben warmtepompen op het elektriciteitsnet? Het eerste onderzoek van Installatiemonitor dat begin 2022 is gepubliceerd, gaf daar een eerste inzicht in. Het vervolgonderzoek geeft ook inzicht in welke factoren een rol spelen bij de prestaties van warmtepompen en in welk type woningen warmtepompen worden toegepast. 

Deelnemen?

Iedereen die recent een warmtepomp heeft laten installeren of binnenkort een warmtepomp krijgt én die een slimme meter heeft, kan zich aanmelden voor Installatiemonitor. Ga naar deze link www.installatiemonitor.nl/aanmeldformulier. 

Benchmark

Deelnemers ontvangen jaarlijks een op maat gemaakt benchmarkrapport. Hierin zien zij bijvoorbeeld hoe hun warmtepomp het doet ten opzichte van een vergelijkbare warmtepomp en woning. 

Meer informatie

Kijk voor uitgebreide informatie over het onderzoek, de veel gestelde vragen en aanmelden op deze link www.installatiemonitor.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen van Installatiemonitor, schrijf u dan via deze site in voor de nieuwsbrief (verschijnt 1-2 keer per jaar).

Logo Aardgasvrij Dalen