Werkgroep Verkeer, Veiligheid en Vervoer

De werkgroep Verkeer, Veiligheid en Vervoer houdt zich bezig met de knelpunten op het gebied van het verkeer in Dalen, de veiligheid en het (openbare) vervoer. Regelmatig treedt de werkgroep in overleg met de gemeente om er voor te zorgen dat problemen worden opgelost. Ook denkt de werkgroep mee in verkeersaanpassingen in het dorp.

De werkgroep werkt ook aan de bevordering van de veiligheid op het station in Dalen. Een van de resultaten is dat er Serviceteams komen op de lijn Emmen-Zwolle, in de trein en op het stationsgebied.

Als u meer wilt weten, neemt u dan contact op via de mail.

Wandelwerkgroep

De Wandelwerkgroep Dalen is onderdeel van de Werkgroep Verkeer, Vervoer en Veiligheid. De Wandelwerkgroep heeft in nauw overleg met allerlei partijen, de gemeente en grondeigenaren vier wandelroutes uitgezet rond Dalen. De routes zijn elk ongeveer 10 km lang en beginnen bij de kerk.

Deze 10 km-routes met achtergrondinformatie en kaartjes zijn te vinden op de website Wandelroutes Dalen.  Op de routes kun je via QR-codes verhalen beluisteren op je telefoon of informatie krijgen over de vogels in het gebied. Op de route ‘Grootveld: Gezondheid en bewegen’ staan beweegtoestellen.

Meer informatie over de routes en foto’s zijn te vinden op de pagina over wandel- en fietsroutes in Dalen.