Speeltuinen Dalen

De Werkgroep ‘Speeltuinen Dalen’  doet haar best om speeltuinen in Dalen te realiseren.

Ouders, grootouders, buurtbewoners gaven naar aanleiding van een oproep aan dat er behoefte is aan plekken dichtbij huis waar kinderen met elkaar kunnen spelen. Het bevordert de gezondheid van kinderen, ze spelen samen en het zijn ook voor de buurt ontmoetingsplekken. Uiteindelijk maakt het Dalen een aantrekkelijker dorp om in te wonen en te leven.

De Werkgroep Speeltuinen bestaat uit een groep ouders, die de plannen voorbereidt. Er is overleg met de omwonenden en de werkgroep kijkt naar ontwerpen en onderzoekt wat de kosten zijn. De Werkgroep is in gesprek met de gemeente over de realisatie van de plannen. De gemeente staat positief tegenover het initiatief en denkt met de werkgroep mee.

Kolkakkers en Stellingmolen

Er wordt gewerkt aan speeltuinen op twee locaties: Kolkakkers/Laveringsveen en Stellingmolen/rand parkje.

De speeltuin aan de Kolkakkers krijgt een belevingspad, speelbosjes, glijbanen, een plek om hutten te bouwen en klimtoestellen. Er zal een picknickbank komen waar iemand met een rolstoel kan aanschuiven. Ook zal er plek zijn om te schommelen en te voetballen.

De speeltuin aan de Stellingmolen krijgt een mini-crossbaan en verschillende klim- en balanstoestellen. Ook komt er een kabelbaan en schommel en een plek om te zitten.

Financiering

De werkgroep bezig om de financiering van de aanleg en het onderhoud van de speeltuinen rond te krijgen. De werkgroep zoekt naar fondsen en subsidieverstrekkers en in het dorp zijn regelmatig acties, zoals een statiegeldactie bij de Plus en een huis-aan-huisdonateursactie voor het onderhoud van de speeltoestellen.

Wil je meer weten? Kijk dan op Facebook of Instagram: @speeltuinendalen. Of neem contact  op via speeltuindalen@gmail.com

Logo speeltuinen Dalen

Bijdragen

De activiteiten van Speeltuinen Dalen worden mede mogelijk gemaakt door bijdragen van:

Fonds Het Gehandicapte Kind

Het VSBfonds

Fonds Jantje Beton