Werkgroep SamenDalen

De Werkgroep SamenDalen organiseert alles rond de website SamenDalen.

Centraal op de site staan het Daler Nieuws en de Agenda van Dalen. De Specials bevatten series berichten over interessante vaste onderwerpen, zoals sport en berichten uit de bibliotheek, kunst en cultuur en tijdelijke evenementen als de Roparun, de Toorn van Thunaer en Kerst op het Plein.

De jongerenredactie verzorgt het blok Jong! en op Dalen Zakelijk is zakelijk nieuws uit het dorp te vinden.

Vrijwel alle organisaties, verenigingen en bedrijven in Dalen hebben een  plek onder Organisaties, het zijn er intussen meer dan 200! De organisaties zijn onderverdeeld in groepen, zodat je snel een adres of telefoonnummer kunt vinden.

Onder Vrije tijd op de website zijn de bezienswaardigheden te vinden en een groot aantal wandel- en fietsroutes in en rond Dalen. Onder Ons Dorp vind je alle belangrijke informatie over het dorp Dalen, van oud papier en noodnummers tot aan de markt en algemene organisaties die bijdragen aan activiteiten en evenementen in het dorp.

Redactie

Organisaties kunnen hun berichten en evenementen aanmelden via het formulier op de website.

De webredactie plaatst binnengekomen berichten en verslagen van activiteiten op de website. De fotoredactie zorgt voor foto’s van de activiteiten. Van veel activiteiten maken ze een fotoverslag, dat terug te vinden is in de fotoalbums. De tekstredacteuren schrijven nieuwsberichten,  maken verslagen en zorgen voor interviews en achtergronden. Alle berichten worden na plaatsing gecontroleerd op taal en opbouw van de tekst.
SamenDalen heeft een socialmedia-redactie en twee eigen socialmedia-kanalen, op Facebook en op Instagram.

In het colofon kun je zien wie er meewerken aan de website.
Ook meedoen? Neem dan contact met ons op via de mail.

Over de website

De website krijgt ruim 1000 bezoekers per week, die elke keer gemiddeld bijna drie berichten bekijken en op die manier het kleine en grote nieuws in het dorp bijhouden en weten wat er op de agenda staat.

Als je de website gemakkelijk wilt kunnen vinden op je telefoon, koppelen hem dan als app. We hebben voor verschillende soorten telefoons en tablets een instructie.

Ook handig als je je jaarprogramma wilt plannen: de printknop voor activiteiten die te vinden is onder de kalender op de agendapagina.

Leverancier Wieswies uit Sleen onderhoudt de techniek voor de website. Het logo en de basis van de website zijn vormgegeven door Remko van Rijthoven, Vormzinnig te Oosterhesselen.