Woonmarkt Dalen een groot succes

De Werkgroep Wonen van Dorpsbelangen Dalen organiseerde zaterdag 2 oktober 2021 voor het eerst een woonmarkt.
En het mag een daverend succes genoemd worden. Meer dan 130 geïnteresseerden kwamen langs om zich te laten informeren over de plannen van verschillende projectontwikkelaars. Gesprekken konden worden aangegaan met de gemeente, Domesta, de aanwezige projectontwikkelaars, een makelaar en een interieurontwerper en de werkgroepen Duurzaam Dalen en Wonen. En er kon ook een kijkje worden genomen op de bouw van het voormalige SKW-gebouw aan de Noordwijk 4.

Bouwprojecten

Op de markt werden drie Daler bouwprojecten gepresenteerd. In het dorp ging het om de laatste fase van de Caspershof met nog één penthouse beschikbaar. De plannen voor wat kleinere appartementen op het terrein van garage Brouwer werden toegelicht door Marthijs Wegdam.
Heel bijzonder zijn de plannen op het driehoekige terrein van de waterzuivering. Het idee is daar een aantal woningen te bouwen in industriële stijl, in lijn met de gebouwen van de waterzuivering, en verder een aantal schuurwoningen rondom een centrale brink.

Vervolg

De komende tijd zal de Werkgroep Wonen alle opgehaalde informatie verzamelen en dit verder uitwerken tot een plan. 

Veel dank voor Bloembinderij Lubberman voor het ter beschikking stellen van planten en decoratie en Studio Virta, in samenwerking met Ahlers Coevorden, voor het inrichten van de ruimte. En zeker ook dank en waardering voor onze beheerders van de Spinde voor de goede verzorging van bezoekers en standhouders.

Heeft u de markt gemist? En wilt u toch graag uw ideeën kwijt of meedenken over de toekomst van Wonen in Dalen, neem dan contact op met de vertegenwoordigers van de werkgroep: marlousduursma@gmail.com of rietmuller56@gmail.com