Wandelwerkgroep Dalen blij met bijdrage Postcodeloterij Buurtfonds

De Postcodeloterij heeft op 20 oktober het Postcodeloterij Buurtfonds gelanceerd. De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen is één van de eerste initiatieven die een bijdrage uit dit fonds ontvangt.  Het geschonken bedrag van € 4500 zal worden gebruikt om de routes verder ‘aan te kleden’.

De natuurroute via de Huttenheugte zal worden voorzien van palen met vogelbordjes met een QR-code. Dit in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Als de code wordt gescand met de mobiele telefoon, dan kom je op de site van de Vogelbescherming met een mooie afbeelding van de betreffende vogel en kun je het geluid van de vogel beluisteren. De route cultuur en historie wordt voorzien van afbeeldingen van de bezienswaardigheden onderweg. Ook daarbij wordt gebruik gemaakt van QR-codes. Na het scannen van die codes kunnen de wandelaars luisteren naar mooie verhalen die zijn ingesproken door Harm Dijkstra, naar keuze in het Drents of Nederlands.

Deze investeringen kunnen worden gedaan door de bijdrage van het buurtfonds van de postcodeloterij en een bijdrage uit het stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden. 

Op 22 oktober heeft een vertegenwoordiger van de Postcodeloterij een biologisch geteelde Ecolette appelboom gebracht bij de voorzitter van de wandelwerkgroep, Wim Vogelzang. Dit boompje staat symbool voor het tot bloei brengen van buurtinitiatieven. Op maandag 26 oktober is deze boom geplant aan het schelpenpaadje naar de Huttenheugte, naast het bord met vogelafbeeldingen en het verhaal van ‘Rokken Evert’. 

Uit het stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden heeft de wandelwerkgroep in 2019 een mooi bedrag ontvangen dat wordt ingezet voor het plaatsen van bewegingstoestellen langs de route ‘bewegen en gezondheid’ op Het Grootveld. Dit gebeurt in november. Door al deze bijdrages worden de wandelroutes steeds aantrekkelijker. We zijn ook bezig met de ontwikkeling van een website ‘Dalen, wandeldorp in Drenthe’. Daarmee doen we mee aan de actie ‘Kern met Pit’. We hopen de website voor eind 2020 te kunnen presenteren. Daarmee dingen we mee naar € 1000. We gaan nog bekijken welke ‘verdieping’ mogelijk is van de route ‘landbouw en boerderijen’ die via Wachtum loopt. We wensen iedereen veel wandelplezier en omarmen ook het initiatief van Codac om de ‘marathon van Dalen’ te organiseren in november.

Bekijk via deze link het filmpje van de werkgroep!