Volle bak op de vrijetijdsmarkt in De Weme

De eerste Vrijetijdsmarkt ooit in Dalen van afgelopen woensdag was een groot succes! De Weme was tot en met de hal gevuld met stands, waar voor elk wat wils wel iets te vinden was om deze winter te ondernemen.

Goed beeld van een actief Dalen

De Wildbeheereenheid en Dalen Schoon vertelden hun verhaal en kunstenaars hadden de mooiste stukken meegenomen om mensen te interesseren voor hun cursussen en workshops.
Muziek was er via de Daler Voices en Volharding. Stichting Volksvermaken vertelde over de plannen voor het School- en Volksfeest volgend jaar. Sport en bewegen kwam in beeld via het Sportcentrum, Judovereniging Koizumi, CoDaC en Gezond Dalen.

Lezen, leren en je ontwikkelen: er was van alles te vinden bij de Bibliotheek, waar kinderen gratis lid kunnen worden zonder boetes, VrouwenvanNU en de Computerclub Dalen. Alles over hulp en zorg (en vrijwilliger worden) vond je bij de stands van de AED, de Selkersgoorn en Nei Naoberschap en bij de fiets van de duofietsers. Nog meer vrije tijd? Alle kans om je aan te sluiten bij Aold Daol’n, de Seniorenvereniging en Groei en Bloei.

Dorpsbelangen helpt Dalen beter en mooier maken

Organisator Dorpsbelangen Dalen was natuurlijk zelf ook volop aanwezig, met een eigen stand waarin ze uitlegden wat zij doen om Dalen nog beter en mooier te maken.

Aardgasvrij Dalen had gecombineerd met Duurzaam Dalen een tafel waar je terecht kon met vragen over verduurzaming van je huis en de subsidies die je daarvoor kan krijgen.
Er zijn nog steeds subsidies beschikbaar voor de verduurzaming van je huis. Lees via de website van Aardgasvrij Dalen hoe dat precies zijn werk gaat.

Dorpsbelangen bracht ook de gratis cursus onder de aandacht voor alle organisaties die met vrijwilligers werken. Deze cursus wordt verzorgd door Sport Drenthe. Lees er alles over via deze link naar hun website.

Veel publiek en volgend voorjaar nog een keer!

Waar het om ging: komen er mensen op af? Jazeker, al snel na half 8 stroomde De Weme snel vol. Er was veel belangstelling, er werd informatie gegeven en links en rechts volgden al snel inschrijvingen voor activiteiten.

Voor herhaling vatbaar was het idee. Volgend voorjaar en dan ergens buiten, zodat er ook van alles kan worden georganiseerd voor kinderen.

De standhouders aan het woord op SamenDalen

De komende weken zullen alle standhouders hun ervaringen vertellen met de vrijetijdsmarkt. Als je er niet bij kon zijn kun je via SamenDalen alles te weten komen over hun aanbod.

Foto’s Gerda Kos