Pilot Preventieve Gezondheid in Dalen

De gemeenten Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn zijn actief met het ontwikkelen van een plan voor preventieve gezondheid. Dat doen zij samen met inwoners.

Dialoogtafel gezondheid Dalen

Een aantal weken geleden zijn verschillende instanties en belangstellenden door de gemeente Coevorden uitgenodigd aan een dialoogtafel om mee te praten over de gezondheid en het welzijn van Dalen. Dalen wordt pilotdorp voor het nieuwe plan dat de gemeente Coevorden ontwikkelt op het gebied van preventieve gezondheid. Dit omdat mensen in Drenthe meer dan gemiddeld in Nederland kampen met gezondheidsrisico’s en gezondheidsproblemen.

Zo zijn er ook statistische gegevens bekend over de gezondheid van de jeugd in Dalen. De cijfers zeggen dat er meer dan gemiddeld overgewicht is. Tijdens de dialoogtafel bespraken we of dit herkend wordt.

Dalen nu en over 8 jaar

Dit initiatief van de drie gemeenten, over preventieve gezondheid, sluit goed aan bij alles wat Dorpsbelangen Dalen wil realiseren. Dorpsbelangen Dalen luistert naar de mensen in het dorp, de berichten, en reageert op vragen.  Er zijn werkgroepen gevormd voor verschillende onderwerpen als  uitkomst van de Dorpsvisie, die we met elkaar als dorp vormgegeven hebben. Stap voor stap wordt meer en meer zichtbaar waar Dalen tussen nu en over 10 jaar wil staan. 2 jaar zijn al voorbij. Nog 8 te gaan dus.

Dorpsbelangen Dalen is van mening dat als we de punten van de Dorpsvisie uitwerken en laten groeien, dat ook zeker gevolgen heeft voor de betrokkenheid, de sfeer en dus ook voor onze gezondheid in Dalen.

Vervolg

Binnenkort volgt meer informatie over de pilot preventieve gezondheid in Dalen.