‘Landbouw en boerderijen’ officieel geopend

Vanmorgen was de opening van de wandelroute Wachtum ‘Landbouw en boerderijen’. Deze route is afgelopen voorjaar aantrekkelijker gemaakt met nieuwe informatieborden. Hiermee zijn alle routes aangepast en is ‘Dalen Wandeldorp’ compleet.

Landbouw, toerisme en geschiedenis

In dorpshuis “De Kom” werden de gasten ontvangen met koffie en gebak. Hierna opende Wim Vogelzang van de wandelwerkgroep de bijeenkomst. Bij het aanpassen van de wandelroute is samengewerkt met LTO en Dorpsbelangen Wachtum. Namens LTO vertelde Henrike Bosman over de informatieborden die in samenwerking met LTO is samengesteld.

Wethouder Steven Stegen vertelde namens de gemeente Coevorden dat toerisme belangrijk is voor reuring in de gemeente en voor de economie. Het is mooi dat door deze wandelroute de boeren positief in beeld worden gebracht.

Tot slot vertelde Henk Wilting een stukje geschiedenis over zijn jeugd in Wachtum en over het inspreken van de praatpaal.

Drents en Nederlands

Buiten hebben de wethouder en Henk Wilting samen de praatpaal geopend. De paal wordt in werking gezet door een voetpedaal. Er is een keuze om het verhaal in het Drents of in het Nederlands te luisteren.

Na afloop werd onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagepraat in ‘De Kom’.

Henk Wilting werd bedankt voor zijn bijdrage bij het inspreken van de praatpaal en Dorpsbelangen Wachtum kreeg de sleutel van de praatpaal overhandigd.