Gratis Bloembollenactie

Werkgroep Groen van Dorpsbelangen Dalen stelt biologische bloembollen beschikbaar ter bevordering van de biodiversiteit. Je kunt de bloembollen nu bestellen en straks een plekje geven in de tuin.

Biodiversiteit en eikenprocessierups

De bloemen van de bollen zijn de eerste bloeiers in het voorjaar, waardoor zij de insecten van voedsel voorzien. En deze insecten zijn weer een voedselbron voor de vogels. En als de jonge vogels in het voorjaar voldoende voedsel krijgen, houden zij o.a. de populatie eikenprocessierupsen weer in toom. En zo houden wij de biodiversiteit mooi in stand.
De bollen zijn zogeheten stinzenbollen. Stinzenbollen is een verzamelnaam voor bol-, knol-, en wortelgewassen die zichzelf ondergronds of bovengronds uitbreiden. Als je deze bloembollen plant, worden het er elk jaar vanzelf meer.

Bestellen?


Heb jij interesse in een gratis zakje bloembollen? Stuur dan voor 24 oktober 2021 een email naar fmrrotteveel@gmail.com met als onderwerp ‘Bloembollen’. Wij laten weten waar en wanneer je ze dan kunt ophalen. De bollen kunnen direct de grond in.
En dan kun jij volgend voorjaar genieten van alle mooie opkomende bloemen en de insecten en vogels van hun voedsel. Win-win dus!

Voor deze gratis actie geldt: op is op, dus wees er snel bij!