‘Dalen Schoon’ groot succes!

Zaterdagmorgen verzamelden 17 enthousiaste vrijwilligers zich in De Spinde voor de actie Dalen Schoon. Onder hen twee kinderen die met respectievelijk een vader en een oma mee hebben geholpen om ons dorp weer van zwerfvuil te ontdoen.  

Gewapend met knijpers, afvalzakken, handschoenen en veiligheidshesjes gingen de vrijwilligers op pad. Er waren 7 routes uitgestippeld die elk door een tweetal of drietal zijn schoongemaakt. Het weer zat mee, het bleef droog en de zon maakte het opruimen nog wat aangenamer. 

Waardering van alle kanten

Dorpsbelangen stelde koffie, thee en frisdrank beschikbaar. Tino, de beheerder van De Spinde, was al voor 9 uur aanwezig en heeft gezorgd dat iedereen op tijd werd voorzien van koffie, thee of frisdrank. 

Tijdens de actie kwam Douwe van bloembinderij GAAF ons verrassen met voor iedere deelnemer een bos tulpen. Deze geste is zeer op prijs gesteld. 

De gemeente Coevorden heeft als waardering iedereen een kaartje uitgereikt met als belangrijkste boodschap : ‘Een schoon Pasen’. Behalve dit kaartje kreeg iedereen een kaarsje in de vorm van een paasei.

Houd het dorp schoon en denk aan sigarettenpeuken!

Het dorp is weer schoon en we willen dat graag zo houden. We vragen extra aandacht voor weggegooide sigarettenpeuken. Onderzoek wijst uit dat het 9 jaar duurt voor dat peuken zijn afgebroken. Ze zorgen voor veel micro-plastic in het milieu. Met name op parkeerplaatsen (De Waag) en voor de horeca vinden we veel peuken. 

We hopen dat de actie ‘Nederland Schoon’ volgend jaar nog meer enthousiastelingen op de been brengt.  Als je je wilt aansluiten bij de bestaande groep vrijwilligers, dan kun je materialen halen bij Roelof Beek, Kieftenweg 24.

Alle deelnemers bedankt!!!

Ook belangrijk: fietssleutel gevonden Looweg

Een van de vrijwilligers vond aan de Looweg een fietssleutel die door de verliezer is af te halen aan de Kieftenweg 24.

Foto’s Gerda Kos