Dalen kan mooier en veiliger

Dalen kan mooier en veiliger. Dat is het standpunt van de Werkgroep Verkeer, Veiligheid en Vervoer van Dorpsbelangen Dalen. De werkgroep heeft voor RTV-Drenthe hun standpunt uitgelegd over de veiligheid en het straatbeeld bij de toegangswegen van Dalen.

In het nieuwsitem op de zender geven Folkert Sinnema, Roelof Beek en Wim Vogelzang de visie van de werkgroep weer op de toegangswegen in Dalen. Dat zijn de toegangen via de Burgermeester Fonteinstraat vanaf de N34, De Bente vanuit Coevorden en de Nieuwe Dalerveensestraat vanaf de sportvelden.

Bekijk het nieuwsitem van RTV-Drenthe via deze link.

Vanaf de N34

De toegang vanaf de N34 kan beter en mooier. Je merkt daar eigenlijk niet dat je het dorp inrijdt. Er wordt vaak harder gereden dan 50 km en de beplanting van middenberm ziet er niet goed meer uit.

De Bente vanuit Coevorden

De snelheid van het verkeer was al lang een doorn in het oog van de bewoners. Een deel van die weg, vanaf het begin van het dorp bij de molen, is vorig jaar al aangepakt door de gemeente en Dorpsbelangen is daar blij mee. Dat is een goed voorbeeld voor de rest van de route richting centrum. De slinger in de weg remt de snelheid. De klinkers zijn vervangen en het kleurenpatroon maakt duidelijk waar de voetpaden en fietspaden zijn. Ook dat draagt er weer aan bij dat auto’s rustiger gaan rijden.

Ook aan het beeld is gedacht. Bij de molen hebben de klinkers dezelfde kleuren als de vlag van Dalen. Je rijdt daar het dorp in en je voelt je welkom. De werkgroep zou zoiets ook graag zien bij de toegang vanaf de N34.

Bij sportpark ’t Grootveld

Vlakbij het sportpak gaat het fietspad ineens over in de weg. Het voetpad is al eerder opgehouden, vlak voor het spoor. Op verschillende plekken komen verschillende verkeersstromen samen op de weg. Het zou veel beter zijn, als de stoep en het fietspad goed doorlopen en goed gescheiden zijn van de weg.

Overleg met de gemeente

De Werkgroep Verkeer, Veiligheid en Vervoer is in gesprek met de Gemeente Coevorden. De gemeente is blij met de actieve opstelling van de Werkgroep van Dorpsbelangen. Naast de verbeteringen van De Bente heeft de gemeente ook de inrichting rondom de school aangepakt.

De gemeente kent de wensen van de Werkgroep maar heeft nog geen concrete plannen. Zodra de financiële mogelijkheden er zijn, wil de gemeente de ideeën oppakken.