Creatievelingen en kunstenaars gevraagd

De opening van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022 vindt plaats op 28 augustus. Alle informatie is via een link te vinden op de website: Cultureel Coevorden.

Elk dorp binnen de gemeente is gevraagd mee te werken aan 3 projecten:

  • Het uitzetten van een culturele wandelroute door het dorp
  • Voor de opening is een lied gecomponeerd door Harm Dijkstra. Elk dorp moet daar een couplet aan toevoegen (schrijven) en ten gehore brengen.
  • Tijdens de opening, als de caravaan het dorp aandoet en het lied ten gehore wordt gebracht, zal een kunstwerk worden overhandigd om tentoongesteld te worden met alle andere kunstwerken.

Kunstwerk: ‘Verbinding’

Het kunstwerk is kaal en leeg en zit nog in plastic verpakt.
Aan ons, Dalenaren, de taak om er iets moois van te maken. Veel eisen zijn er niet, de naam Dalen moet erop staan, het moet over Dalen gaan en aansluiten bij het thema ‘Verbinding”.

Omdat het een bijdrage van alle Dalenaren moet zijn willen we het ontwerp niet door één of twee personen laten maken.

Bijeenkomst 29 juni Daoler Tuun

We roepen iedereen op, kunstenaars, creatievelingen en mensen die er een mening over hebben om op 29 juni ’s avonds om 19.30 uur bij elkaar te komen in de Daoler Tuun bij de bijenstal.

We willen die avond overeenstemming krijgen over het ontwerp en de vormgeving. Als dat bekend is willen we graag weten wie bereid is (zijn) om het kunstwerk te realiseren.

Opgave is niet nodig, wil je meepraten dan moet je aanwezig zijn. Bedenk wel dat als je niet aanwezig bent, je stem ook niet gehoord wordt.

Namens Dorpsbelangen Dalen,

Wim Vogelzang