De Daoler Tuun blikt terug

De werkgroep Daoler Tuun blikt in de Nieuwsbrief 2022 terug op een mooi 2022.

Samen met de Stichting Volksvermaken organiseerde de werkgroep op 26 juni Daoler gezelligheid in de Tuun. Met een mix van muziek van Cave Canem, het kampioenschap Kubb en een optreden van Circustheater Vladimir een geslaagde middag. En voor herhaling vatbaar.

De werkgroep heeft opnieuw geprobeerd om ooievaars naar het ooievaarsnest te lokken. Dat is helaas niet gelukt. De nijlganzen kregen wel jongen en de werkgroep zorgde ook voor het schoonmaken van de nestkastjes in de Tuun en langs het Klompenpadtien naar de Huttenheugte.

Er is een nieuwe tribune gemaakt en de nauwe toegangen zijn rolstoelvriendelijk gemaakt. Ook is er een publicatiebord gekomen, waar je kunt lezen wat er in de Tuun georganiseerd wordt.

In de nieuwsbrief ook een terugblik met foto’s van 10 jaar Daoler Tuun.

Plannen voor 2023

De werkgroep kijkt ook vooruit. In 2023 wordt de bloemenstrook langs de burgemeester Bouwmeesterstraat opnieuw ingezaaid met een natuurlijk bloemenmengsel. De werkgroep wil aan de slag met een speelvoorziening voor kinderen. Op 22 april organiseert de werkgroep in de Tuun een Natuurbeleefdag met groepen in Dalen die bezig zijn met biodiversiteit.

Plannen en ideeën te over.

Wil je meer lezen en de foto’s bekijken? Download dan de nieuwsbrief via de knop hieronder.