Turks brood

Vanmiddag stond ik kippensoep te maken en dacht toen dat het wel lekker zou smaken met een vers knapperig Turks brood erbij.

Hier heb ik een heerlijk recept van en het kan gemaakt worden terwijl de soep staat te trekken.

Wat heb je nodig?


Dit zijn de ingrediënten:
250 gram bloem
1 zakje gist ( 7 gram )
2 tl suiker
1 tl zout
200 ml lauw water

Hoe maak je het?


Doe alles in een kom en roer 2 minuten. Dit kan ook in een keukenmachine met deeghaken.
De kom afdekken met plastic folie en een uur laten staan.
Rol dan het deeg door wat bloem op het aanrecht en leg het als een plat brood op bakpapier op een bakblik.
Dek dit af met plastic folie, ingesmeerd met olie, voor 45 minuten. 
Zet de oven op 230 graden.
Haal het folie eraf en strooi er desgewenst sesam/ nigellazaad over en maak putjes met je vinger.
Zet het deeg 7 minuten in de oven en dan 4 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!
Britt