Een heerlijk recept.
Wat heb je nodig?
2 uien,
2 teentjes knoflook,
250 gram magere spekreepjes,
optioneel: een glas droge witte wijn (bijv. Chardonnay),
1 eetlepel gehakte peterselie,
2x 500 gram aardappelschijfjes – voorverpakt, *
200 gram crème fraîche,
1 Reblochon kaasje á 400 gram,
peper,
roomboter/olijfolie voor bakken en invetten.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht) en plaats het rooster net onder het midden. Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
Pel de uien, snijd deze overlangs door en snijd vervolgens in dunne, halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit.
Verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak mee gedurende 2-3 minuten. Optioneel: Schenk de wijn in de pan en laat deze verdampen tijdens het inkoken. Draai vervolgens het vuur uit en breng op smaak met een flinke snuf peper en de peterselie.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Verdeel hier de helft van het ui-spekjes mengsel overheen. En lepel hier de helft van de crème fraîche overheen.
Snijd de Reblochon kaas overlangs doormidden en leg deze, met de snijkant omlaag, op de bovenste laag aardappels. Tijdens het smelten in de oven druipt de kaas er dan lekker tussendoor.
Schuif de ovenschaal met tartiflette in de oven. Bak af gedurende 25-30 minuten. Serveer hierna de Tartiflette direct en serveer de ovenschotel eventueel met een simpele groene salade.
Tip
(*TIP: voorverpakte aardappelschijfjes zijn reeds voorgekookt. Maak je deze zelf? Schil 1 kilo vastkokende aardappels, halveer deze en kook eerst 15 minuten voor. Giet af, laat uitdampen en snijd daarna in plakken van 1 cm dikte.)
Waarom dit recept?
Een hele rijke smaak geeft dit, aan wat meer gewoon, dagelijkse ingrediënten als aardappelen. Heel lekker met een lekkere salade 🙂
Geniet ervan!
Nathalie
Heeft u ook een lekker recept om te delen? Maak er liggende foto’s bij (minimaal twee) En stuur het naar contact@samendalen.nl