Spaanse stooflappen

Sinterklaas is weer in ons land en heeft Spanje voor even verlaten, maar niet getreurd voor de goede Sint. Hier heb ik een heerlijk recept uit Spanje dat hij graag eet!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen is dat het volgende:

400 gram runderriblappen

8 gedroogde pruimen

peper en zout

75 gram boter/margarine

1 gesnipperde ui

2 tomaten

1/2 bouillonblokje

1 eetl. bloem

mespunt cayennepeper

1/2 theel. paprikapoeder

mespunt kaneel

snufje tijm

1 laurierblad

1dl witte wijn.

Hoe maak je het?

Laat de pruimen enkele uren weken in water. Wrijf de runderlappen in met zout en peper. Verhit de boter en bak ze daarin aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de ui en knoflook. Snijd de tomaten klein en doe dit bij de ui. Laat dit sudderen tot alles zacht is. Laat het vocht een beetje verdampen en roer het mengsel fijn.  Strooi dan de bloem met cayennepeper, paprika en kaneel erover en roer dit goed door.

Schenk nu al roerende 2 dl water of bouillon erbij. Laat dit doorkoken en voeg tijm, laurier toe en vervolgens de wijn. leg het vlees in de saus, sluit de pan en laat het vlees op uiterst zacht vuur gaar sudderen in ongeveer 3 uur. Doe een half uur voor tijd de geweekte pruimen erbij met iets van het weekvocht. Serveer het vlees in de saus.

Tips

Deze Spaanse stooflappen kunnen gegeten worden bij allerlei groentes. Toch is mij verteld dat de Sint, rode bietjes of rode kool erbij wel heel lekker vindt.

Eet smakelijk 😋
Britt