Ronde bladerdeegtaart met courgette, kaas en pesto

Deze hartige taart is heerlijk als tapa, maar ook voor de lunch of avondeten.
Wij hebben hem met z’n tweetjes als avondeten gegeten, heerlijk en makkelijk te maken. Altijd wel weer fijn als het weer zo mooi is!

Dit heb je nodig

Een ronde lap bladerdeeg, rechthoekig kan ook.
Pesto, het lekkerst als je hem zelf hebt gemaakt. Ik vind ze vaak wat zurig uit een potje.
1 tomaat, 2 kleinere
1 courgette, stuk ervan
feta, 2 a 3 plakken
mozzarellabolletjes
zout, peper en oregano
1 ei

Zo maak je het

Zet de oven op 180 graden.
Rol de lap deeg uit en leg op bakpapier als dit er niet standaard al omheen zit. Leg dit op een lage platte ovenplaat.
Plaats een kom omgekeerd in het midden, ongeveer 14 cm doorsnee.
Smeer pesto eromheen op het deeg.
Plaats hierop naast elkaar plakjes tomaat en courgette.
Kruimel de feta er overheen en plaats er stukjes/bolletjes mozzarella tussen.
Bestrooi met zout, peper en oregano.
Haal de kom weg en snijd de cirkel in 8 parten. Vouw de buitenkant van de grote cirkel naar binnen en pak steeds een achtste deel uit het midden en vouw dat over de groenten en plak vast op de buitenring.
Bestrijk met een geklutst ei en bak hem voor 20/25 minuten in het midden van de oven.
Snijd hem in stukken.

Tip van Britt

Ik had geklutst ei over en klutste er nog een eitje bij voor een omelet.

Eet smakelijk! Britt