Nu het weer guur en nat wordt, ga ik ook meer soepjes maken. En nu de pompoenen ook rijp zijn, heb ik hier een verrassend lekkere pompoensoep met kerrie.
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Verhit de boter in een grote pan op matig vuur. Schep er de knoflook en sjalotjes door en fruit ze ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn, maar niet te bruin. Schep er het kerriepoeder door en roerbak 1 tot 2 minuten. Schep er de plakken gember, bouillon, pompoen, citroengras en eventueel zout en peper door en breng aan de kook op een hoog vuur. Draai het vuur lager, leg het deksel erop en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de pompoen volledig gaar is. Verwijder de gember en citroengras en pureer de soep met een staafmixer. Schep er de kokosmelk door. Proef de soep en doe er zo nodig nog zout en peper door. Laat de soep goed doorwarmen op matig vuur en schep op in verwarmde kommen/borden.
Garneer met verse koriander en sliertjes peper.
Waarom dit recept?
Het is de tijd! Het is herfst, en de pompoenen zijn rijp. Heerlijk om soepjes te maken en eventueel in te vriezen.
Eet smakelijk!
Britt