Panbrood


In een handomdraai een eigen gebakken vers brood op tafel ? Zo gemakkelijk is dat:

Ik heb niet zoveel geduld om voor langere tijd deeg voor een brood te kneden, dus daardoor bakte ik weinig brood. Totdat ik dit recept onder ogen kreeg. Ik zag een prachtige foto van een vriendin met dit brood en vroeg haar hoe ze het maakte. Het was zo makkelijk dat ik het direct probeerde! Het enige dat wel belangrijk is, is dat je een gietijzeren pan met deksel moet hebben. Geen emaille!

Wat heb je nodig?

De avond tevoren meng ik in een kom:
500 gram bloem
1/4 t.l gedroogde gist
1 1/2 t.l zout
400 ml koud water

Hoe maak je het?

Een paar minuten goed roeren met een lepel of spatel ( ik doe het in mijn keukenmachine met deeghaak  voor 10 minuten, maar dat hoeft niet )
Daarna de kom afdekken met plastic folie en de nacht laten staan ( minimaal 12 uur ) gewoon in de keuken. Op een plank.
Dan zet je de oven op 240 graden met de gietijzeren pan en deksel erin. Niet invetten! Na 3 kwartier haal je de pan eruit ( Pas op! Heet! ) en spatel het deeg erin. Strooi er een beetje bloem over en zet de pan met deksel in de oven voor een half uurtje, dan deksel eraf en laat de pan nog een kwartier in de oven staan op 200 graden.
Heerlijk!

Met smakelijke groeten,

Britt

Panbrood 1