Ossobuco alla Britt

Britt geeft weer inspiratie!

Ossobuco op mijn manier. Ik heb dit gerecht ooit in Rome gegeten en een beetje aangepast. Ik gebruik geen kalfsschenkel, maar ossenschenkel van De Til in Dalerpeel. Prachtig en verrukkelijk vlees! Zeker de moeite om daar eens naartoe te gaan. Die beestjes worden daar met veel liefde verzorgd en gevoederd, en dat proef je.

Wat heb je nodig?

2 ossen- of runderschenkels
2 grote uien in halve ringen
2 flinke tenen knoflook in stukjes
1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
Bloem, zout en peper
Olijfolie
Boter

Hoe maak je het?

Dep de schenkels droog met wat keukenpapier, zout en peper ze aan beide kanten en strooi er wat bloem op, ook aan beide kanten zodat ze met een wit dun laagje zijn bedekt.
Neem een grote bakpan met deksel en doe er een flinke scheut olijfolie in.
Hierin braad je de uien en knoflook tot ze beginnen te kleuren. Schenk dit over in een kom en houd apart. Doe nu een flinke klont boter in dezelfde pan en braad hierin de schenkels aan beide kanten aan. Ik snijd de randen van de schenkels altijd op een paar plaatsen in zodat ze niet helemaal omkrullen tijdens het braden.
Vervolgens doe je de ansjovis er omheen zodat het ‘meesmelt’ en dan de uien met de olie eromheen. Even goed verdelen en dan aanvullen met water zodat het goed kan sudderen.
Dit op een laag pitje met deksel voor ongeveer 3 uur. Ieder uur even draaien en zorg dat het niet te droog wordt en aanbakt. Als het goed is heb je dan een heerlijke jus.
Lekker met rijst, doperwtjes en worteltjes.

Eet smakelijk! Britt