Een heerlijke taart voor deze feestdagenmaand!
Wat heb je nodig?
- Springvorm 24 cm ⏀
- 200 gram gemalen kokos
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 90 gr bloem
- 100 tot 150 gram rozijnen (geweekt)
- 150 gram ongebrande noten (bijv. cashew, walnoten/pecan, pistache)
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml tot 300 ml melk
Hoe maak je het?
Week de rozijnen zo’n twintig minuten in warm water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Vet de springvorm in. Hak de noten in wat kleinere stukken. Hiermee voorkom je dat de noten allemaal naar de bodem zakken.
Giet het water van de rozijnen en laat ze uitlekken.
Nu kun je alle ingrediënten behalve de melk, door elkaar roeren. Daarna de melk beetje bij beetje toevoegen totdat je een dikke brij hebt. Nog even goed doorroeren tot het een samenhangend geheel is. Het mengsel mag niet te droog zijn. Anders nog wat melk toevoegen. Heb je te veel melk toegevoegd? Dan doe je nog wat bloem erbij.
Doe het mengsel in in de springvorm en versier de bovenkant met wat Pecan of Walnoten.
20 – 25 minuten afbakken op 200 graden in het midden van de oven. Dit doe je tot de taart mooi bruin gekleurd is. Dan haal je de taart uit de oven.
Laat de taart een kwartiertje in de springvorm afkoelen.
Klaar
Snijd rondom de rand los en verwijder de ring van je bakvorm.
Eet smakelijk!
Marleen