Kippendijen in een romige champignonsaus

Kook deze week weer mee met Britt!

Neem een lekkere grote koekenpan zodat alles er goed in past. Ik had deze keer kippendijenvlees van de kippenboer op de markt, zonder bot. Maar het kan ook met bot. Ik vind dit vlees altijd lekkerder dan filets, het is sappiger.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:
1 kg kippendijen
400 gr champignons 
250 ml kookroom of slagroom
150 gr geraspte parmezaanse kaas
3 tenen knoflook 
1 citroen 
peper en zout
bosje peterselie voor de persillade

Hoe maak je het?

De persillade is eenvoudig te maken. Neem een bosje verse peterselie, snijd dit heel fijn, pers er 2 tenen knoflook bij en een goede scheut olijfolie. Even lekker mengen en klaar.

Neem een kom en doe daar de dijen in met peper en zout. Dit goed in masseren en meng het geperste citroensap erdoor samen met de persillade. Laat dit minstens een kwartier staan.
Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en pers de knoflook erbij.

Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en braad daar de kip goudbruin in.
Leg dit apart op een bord en bak in het achter gebleven vet de champignons met de knoflook tot ze lekker zacht zijn.
Doe dan de room erbij en als alles goed gemengd is, de kaas. De saus wordt dikker en creamy. Als de kaas gesmolten is doe je de kip erbij en laat het goed doorwarmen.  

Het is lekker met rijst, maar kan ook met spaghetti.