Kersen-semifreddo met bitterkoekjes

Deze semifreddo met kersen en bitterkoekjes is gemakkelijk te maken en je zet iets bijzonders op tafel.
Je kunt het ruim van te voren kunt maken en het is snel klaar, met niet al te veel ingrediënten. Je kunt het in de vriezer 3 maanden bewaren.
Fijn als je onverwachts mensen te eten krijgt. Maar het is vooral gewoon heel erg lekker.

Wat heb je nodig?

500 g kersen

250 ml slagroom

75 g suiker

250 g ricotta

100 g bitterkoekjes

1 el maizena

cakevorm 1,5 liter

Hoe maak je het?

Ontpit de kersen en halveer ze.
Klop in een kom de slagroom stijf met 50 g suiker. Spatel de ricotta er door. Hak de bitterkoekjes grof. Schep samen met de helft van de kersen door het room-ricottamengsel.

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Laat de folie ruim over de rand hangen.
Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

Breng de rest van de kersen in een pannetje aan de kook met 100 ml water, de maizena en de rest van de suiker. Draai het vuur laag zodra de saus kookt en laat het 5 min. zachtjes pruttelen. Laat daarna iets afkoelen.

Serveer de semifreddo met de lauwwarme kersensaus.

Tips

Je kunt in plaats van verse kersen ook een potje pitloze kersen gebruiken en die halveren. Een scheutje amaretto erdoor is ook erg lekker door de combinatie met de bitterkoekjes.

Je kunt er voor kiezen om alle kersen die in het recept staan in de semifreddo te gebruiken en er geen saus, maar slagroom of warme kersen bij serveren.

Je kunt zelf even proberen wat je het lekkerst vindt: een beetje ontdooid of juist als het nog wat bevroren is, dus meer als ijs.

Veel plezier met het bereiden en geniet er van!

Ingrid