Kaasfondue, ook voor kinderen

Vandaag weer een nieuw recept van Britt!

Kaasfondue

Deze kaasfondue kreeg ik ooit als recept toen onze kinderen nog klein waren. Er zit nl geen alcohol  in. En wij vonden hem zelf ook lekker.
Laatst heb ik hem weer gemaakt en we hebben heerlijk gegeten!
Deze keer had ik er een andijviesalade bij gemaakt.

Dit heb je nodig

Voor 2/3 personen:
50 gram boter
1 ui
Knoflook
Een klein blikje tomatenpuree
50 gram bloem
4 dl bouillon
250 gram geraspte kaas, belegen of andere soorten kaas
1 dl room
Eventueel zout en peper

Hoe maak je het?

Zet een caquelon of kaasfonduepan op het vuur en smelt de boter. Fruit hierin de ui en knoflook aan, maar niet bruin laten worden. Doe er vervolgens de tomatenpuree bij en fruit dit even mee.
Dan de bloem erbij en goed roeren tot alles is opgenomen. Giet dan voorzichtig de bouillon erbij en roer goed tot de saus egaal is. Nu kan de kaas erbij en roer tot die is gesmolten. Als laatste de room erdoor en warm alles goed door tot het zachtjes bubbelt. Misschien nog wat peper en/of zout.

Eet smakelijk en………. ja, degene die een stukje brood ‘verliest’ in de fondue, moet afwassen ;);)

Britt