Joods-Romeinse eieren

Joods-Romeins eieren of ‘in ovis hapalis’ is een heerlijk bijgerecht dat we met de   buurtvereniging ‘De Hoofdstraat’ hebben gemaakt in de Weme.

Eigenlijk maak je een soort pesto voor over de eieren, maar dan niet met basilicum maar met maggikruid. Als je aan het koken bent is het een beetje een gek idee om maggikruid te gebruiken. Meer voor oma’s groentesoep. Maar: het is heerlijk. Als je wat in je tuin hebt staan: lekker mee aan de slag nu het nog kan.

Wat heb je nodig?

6 eieren 

50 gr pijnboompitten 

1 tl water

Een paar jonge bladscheuten lavas

2 tl honing 

2 tl witte wijnazijn 

Snufje zeezout 

Hoe maak je het?

De eieren een kleine 5 minuten koken zodat de de dooier net gestold is. 

Afkoelen in koud water en pellen. De pijnboompitten licht roosteren, af laten koelen en kneuzen met de vijzel.  Water er door heen mengen, vervolgens de lavas fijn gesneden toevoegen aan de pijnboompitten. Honing toevoegen en de wijnazijn en wat zeezout voor de smaak. Alles goed mengen en proeven. Eieren in de lengte in vier parten snijden. Op bordje rangschikken met de punten naar elkaar toe. Mengsel er overheen verdelen.

Tips

Lukt gewoon altijd. Beetje voorzichtig doen met de eieren in vieren snijden.

groeten van Jeanet en Grietje