Geroosterd varkensvlees met pastinaak en appel

Britt is weer voor Dalen aan de slag!

Dit gerecht heb ik zelf uit een tijdschrift bewaard en heb het laatst gemaakt, heerlijk! En zo makkelijk!
Wij hebben er een paar dagen van kunnen eten, de tweede dag opgebakken en over een maaltijdsalade.

Wat heb je nodig

1 varkensschouder zonder been van ongeveer 1 kilo ( deze was 1300 gram ), opgebonden met keukentouw.
Olijfolie
Zout en peper
6 takjes rozemarijn
6 takjes tijm
4 pastinaken , schoongemaakt en in de lengte gehalveerd en dikkere delen doormidden gesneden
2 grote appels in 8 parten ( zonder klokhuis en niet geschild )
1 grote rode ui in 8 parten
2 el ahornsiroop

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180* en wrijf de schouder in met wat olijfolie, zout en peper.
Stop de takjes kruiden rondom onder het keukentouw.
Leg de schouder in een grote ovenschaal bekleed met bakpapier.
Meng de appels, pastinaak en ui in een kom met een flinke scheut olijfolie, zout en peper.
Leg de groenten rondom het vlees.
Besprenkel het vlees en de groenten met de ahornsiroop en bak in ongeveer een uur in het midden van de oven gaar.
Lekker met aardappelpuree en een zelfgekozen groente.

Eet smakelijk!
Britt