Dadelsoep

Dit recept hebben we leren koken bij onze maandelijkse bijbelse culinaire workshop in ‘De Weme’. Daar kookten we met ca. 20 personen samen 3-gangenmenu’s, die we vervolgens gezellig samen opaten.

De dadelsoep is een makkelijk te bereiden soep die heerlijk smaakt. 

Wat heb je nodig?

 1 grote ui 

 2 teentjes knoflook 

400 gr winterwortel

2 flinke stengels bleekselderij 

2 el olijfolie 

1 flinke tl gemalen komijn 

2 el bloem (voor een licht gebonden soep) 

1½ liter runderbouillon 

200 gr ontpitte dadels 

Sap van uitgeperste citroen

125 gr crème fraîche 

Enkele sprietjes bieslook 

Hoe maak je het?

1: Snijd de uien en knoflook in stukjes en de wortel en bleekselderij in plakjes. Fruit dit een paar minuten in de olijfolie in een ruime soeppan op middelhoog vuur tot de groenten glazig zijn. 

2: Voeg de komijn toe en roer er de bloem doorheen. Bak deze een half minuutje rustig roerend mee. Voeg dan al roerend de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. 5 minuten laten borrelen op een laag vuurtje. Snijd ondertussen de dadels in stukken (hoeft niet zo fijn).

3: Voeg de dadels en het citroensap toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Laat de soep dan een beetje afkoelen.

4: Pureer de soep met een blender. Proef de soep, door het citroensap is deze niet te zoet. U kunt naar smaak nog wat meer citroensap toevoegen. 

5: Warm de soep weer op en serveer hem met de crème fraîche  en de fijn gesneden bieslook. 

Tips

Het bereiden duurt ongeveer 25 minuten, 1 t/m 4 kun je van tevoren voorbereiden.

Eet smakelijk!

Jeannet