Banaan-kwark ontbijttaartjes

Wat doe je als je rijpe bananen over hebt? Niet weggooien maar verwerken in een nieuw recept 🍌

Gebruik het liefst rijpe bananen, dit zorgt voor een zoetere smaak. Zelf zou ik rijpe bananen nooit zo los nog eten (bah) maar van weggooien ben ik niet zo fan. Probleem opgelost met dit easy-peasy recept.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig voor 6 ontbijttaartjes (of 1 grote taart)

Voor de bodem

* 150 gram havermout

* 40 gram walnoten, grof gehakt

* Flinke scheut zonnebloem olie

* 5 el honing

Voor de vulling

* 225 ml magere kwark

* 2 rijpe bananen

* 1 tl cacaopoeder

* 1 tl vanille aroma

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 175 graden.

Maal 100 gram havermout fijn, voeg dit samen met de gehakte walnoten, de overgebleven havermout, honing en zonnebloemolie.

Kneed tot een mooi stevig deeg en verdeel over de vormpjes (ik gebruikte sloffenringen). Je kunt ook prima cupcake vormpjes of een springvorm van 18-20 cm gebruiken. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel.

Bak de bodem in 20-25 min goudbruin. Laat iets afkoelen.

Meng de kwark met de geprakte banaan, vanille aroma en cacaopoeder. Proef altijd even. Voeg naar eigen smaak evt meer vanille-aroma of cacaopoeder toe.

Stort in de vormpjes en zet voor minimaal 1-2 uur in de koelkast.

Waarom dit recept?

Vorige week kwam ik zo op het idee. Deze banaan-kwark ontbijttaartjes met een bodem van havermout en walnoten. Voedzaam, fris, smeuïg en lekker! En je hebt maar 8 ingrediënten nodig om dit te maken.

Tips

De kwark topping lijkt wat lobbig. Maar hoe langer je het in de koelkast zet, hoe steviger.

Geniet van je ontbijt! En…. ben jij al enthousiast?

 

Maureen