Heerlijk en net even iets anders!
Wat heb je nodig?
Voor het deeg is het volgende nodig:
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 300 gram bloem
- 2 gram bakpoeder
- 1 ei
- Snuf zout
Voor de vulling gebruik je:
- 3 appels
- 1 peer
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el kaneel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 2 speculaasjes
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Meng dit met een keukenmachine of met je handen goed door elkaar.
- Verpak je deeg in vershoudfolie en laat het deeg circa 10-15 minuten rusten in de koelkast.
- Schil en snijd ondertussen de appels en peer in blokjes. Meng samen in de kom met de andere ingrediënten voor de vulling.
- Vet je springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bestuif je aanrecht met bloem en rol 2/3 van het deeg uit. Bekleed de bodem en zijkanten met het deeg.
- Schep de vulling in je bakvorm en rol/snijd vervolgens reepjes om kruislings bovenop te leggen.
- Bestrijk de appeltaart met wat melk of ei.
- Bak de taart in circa 50-60 minuten gaar.
Tip
Laat hem even afkoelen maar wacht niet te lang… dan heb je geen warm stukje appeltaart meer 🤤
Geniet ervan!
Maureen