Appel-peren taart

Heerlijk en net even iets anders!

Wat heb je nodig?

Voor het deeg is het volgende nodig:

  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • Snuf zout

Voor de vulling gebruik je:

  • 3 appels
  • 1 peer
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 2 speculaasjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Meng dit met een keukenmachine of met je handen goed door elkaar.
  3. Verpak je deeg in vershoudfolie en laat het deeg circa 10-15 minuten rusten in de koelkast.
  4. Schil en snijd ondertussen de appels en peer in blokjes. Meng samen in de kom met de andere ingrediënten voor de vulling.
  5. Vet je springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bestuif je aanrecht met bloem en rol 2/3 van het deeg uit. Bekleed de bodem en zijkanten met het deeg.
  6. Schep de vulling in je bakvorm en rol/snijd vervolgens reepjes om kruislings bovenop te leggen.
  7. Bestrijk de appeltaart met wat melk of ei.
  8. Bak de taart in circa 50-60 minuten gaar.

Tip

Laat hem even afkoelen maar wacht niet te lang… dan heb je geen warm stukje appeltaart meer 🤤

Geniet ervan!

Maureen