Vernieuwde Bibliotheek-app

Op 8 september wordt de nieuwe Bibliotheek-app gelanceerd. Deze app is een samenvoeging van de oude apps E-books en LuisterBieb. Deze vernieuwing was nodig omdat de oude apps technisch wat verouderd zijn en om de nieuwe app stabieler te maken, zodat het ook in de toekomst goed blijft werken. Per begin september zijn er zo’n 3500 luisterboeken en ruim 30.000 e-books beschikbaar.
De nieuwe app kan worden gedownload in de Apple appstore en de Google playstore (minimaal iOS 11.0 voor Apple of Android 4.4 nodig).

Wat is er nieuw?

In de nieuwe Bibliotheekapp vind je zowel e-books als luisterboeken. Je kunt in de app e-books en luisterboeken zoeken en hoeft hiervoor niet meer naar de website van de bibliotheek. Die mogelijkheid blijft overigens wel bestaan vanaf 8 september. Je kunt in de nieuwe app previews van boeken bekijken en beluisteren. Ook kun je een favorietenlijstje maken. Boeken kunnen eenvoudig worden verlengd.

Wat verandert er?

Voor het lezen op de e-reader en de computer verandert er niets. Wat ook niet verandert is dat je geleende boeken niet kunt inleveren. Wel kun je gedownloade boeken van je apparaat verwijderen om ruimte vrij te maken. Deze verwijderde boeken tellen dan nog wel als uitlening op je boekenplank.
Gratis luisterboeken worden niet meer aangeboden.
Voor jeugdleden veranderen er twee dingen. Ze zien in de app alleen de boeken die ze mogen lenen. Verder mogen jeugdleden tot 18 jaar alle jeugdboeken, alle boeken van ‘Lezen voor de lijst’ en oorspronkelijk Nederlandse romans van uitgeverijen De Bezige Bij en Singel lenen.

Wat gebeurt er met de oude apps?

In de oude apps voor e-books en luisterboeken kun je vanaf 8 september alleen nog boeken uitlezen en uitluisteren, maar niet meer opnieuw lenen. Vanaf 8 september synchroniseert de boekenplank op de website van de online bibliotheek alleen nog met de nieuwe online Bibliotheekapp. Als alles goed gaat, worden op 28 september de oude apps offline gehaald.

Meer info

Binnenkort worden folders met informatie en instructie verwacht. Ook is er een instructievideo hoe de nieuwe app werkt en hoe je je kunt registreren voor de online Bibliotheek. Die kun je bekijken via deze link.