Mondkapjes ook in de bieb

De coronabesmettingen lopen sterk op. Om bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen nemen de bibliotheken enkele aanvullende maatregelen. Allereerst is het gebruik van mondkapjes, door medewerkers en bezoekers, gewenst en wordt enorm gewaardeerd.

Mondkapjes, ventilatie en afstand

We zorgen voor ventilatie door ramen en deuren te openen. Het houden van afstand wordt bevorderd: maximaal vier volwassen bezoekers tegelijk. Bezoekers dienen een boodschappenmandje te gebruiken.

Kom niet met verkoudheidsklachten!

Natuurlijk geldt ook bij de bieb: kom niet naar de bieb als u of een huisgenoot verkoudheidsklachten of koorts heeft. Vraag iemand anders om uw boeken in te leveren en nieuwe boeken voor u op te halen.

En last but not least: hygiëne!

De hygiënische regels zijn natuurlijk onverminderd belangrijk: reinig uw handen en mandje. Deponeer uw boeken bij binnenkomst op de kar in de hal. Deze boeken worden door de medewerkers gereinigd en ingenomen. Ingeleverde tijdschriften blijven drie dagen in quarantaine.

Openingstijden

We merken dat het nog niet breed bekend is dat de bieb sinds half september ook weer geopend is op de dinsdag- en woensdagmiddag van 14.00- 17.00 u. Op deze middagen is het qua bezoekersaantal nog erg rustig en op vrijdagmiddag staan er soms mensen buiten te wachten totdat ze naar binnen kunnen. Dus als u in alle rust uw boeken wilt uitzoeken kom dan op dinsdag of woensdag!

En dan nog iets anders

Sinds enkele weken zit er een fout in het computersysteem. Niet iedereen krijgt momenteel een mail na binnenkomst van een gereserveerd boek. We hopen dat dit euvel snel wordt verholpen. Kijk voor de zekerheid in uw bibliotheekapp of uw boek is gearriveerd.