Hebt u nog iets te lezen?

Als je maar genoeg leesvoer hebt, hoef je je je als boekenliefhebber niet te vervelen tijdens de coronacrisis. Maar het blijft lastig dat de bieb dicht is!

Ruimere reserveringsmogelijkheden

Gelukkig kun je boeken reserveren.  Sinds deze week komt in Drenthe de boekenbevoorrading weer op gang, dus het is nu ook mogelijk om naast boeken die in de bieb van Dalen aanwezig zijn, ook boeken van andere vestigingen te reserveren. Het kan weliswaar even duren, want er staan heel wat reserveringen open. Maar zodra het door u gewenste boek binnen is, wordt het bij u thuis bezorgd.

Stuur ons een mailtje met uw boekenwensen

Als reserveren te lastig is, kunt u ook een mailtje sturen naar de bieb in Dalen met daarin uw leeswensen, bijv. welke boeken u graag leest, dan kan de bibliothecaresse boeken voor u uitzoeken (en in het systeem ziet zij welke boeken u gelezen hebt). Vervolgens worden de boeken op een veilige wijze bij u thuis bezorgd. Het mailadres van bibliotheek Dalen is: info@bibliotheekdalen.nl of klik op deze link. Vermeld in uw mail wel duidelijk uw naam, adres en uw telefoonnummer!

En als we weer open mogen?

We hopen natuurlijk dat de bieb spoedig weer open kan, zodat u weer gewoon zelf kunt komen. Dat zal uiteraard op verantwoorde wijze gaan. Biblionet bereidt zich daarop voor door te onderzoeken hoe dit op de diverse locaties het beste kan worden vormgegeven. Landelijk wordt er een apart protocol voor de bibliotheeksector opgesteld waar alle bibliotheken zich aan zullen moeten houden.

Tot slot nog een voorleestip:

Thuis met de kinderen en niet genoeg boeken om voor te lezen? Hans Kuyper schiet te hulp: op zijn YouTube-kanaal zijn meer dan 100 voorleesfilmpjes te vinden.