De bieb bij u thuis

Ook al kun je niet naar de bieb om boeken te lenen, lezen kan toch! Leden kunnen boeken reserveren, die in de bieb van Dalen aanwezig zijn. Deze boeken worden dan op een veilige manier thuis bezorgd. Kijk op deze link hoe het werkt.
Daarnaast biedt de online bibliotheek veel mogelijkheden om thuis te lezen en te luisteren. Zowel voor leden als voor niet-leden!

De ThuisBieb

ThuisBieb is een gratis app met 100 e-boeken voor iedereen: volwassenen, jeugd en jongeren. Ook voor niet-leden. De ThuisBieb is nu beschikbaar in de App Store van Apple en binnenkort volgt de versie voor Google Play.
Op Facebook staat een filmpje over de ThuisBieb. Of ga naar  de webpagina over de ThuisBieb op de website van de bibliotheek.

De LuisterBieb

Het is ook heel leuk om naar luisterboeken te luisteren op je tablet of telefoon. De app LuisterBieb bevat ruim 3700 luisterboeken (ook voor peuters en kleuters) en is beschikbaar voor leden, maar ook voor niet-leden. De online bibliotheek heeft nu extra gratis luisterboeken toegevoegd.

Thuis lezen en kijken voor kinderen

Voor leden en in sommige gevallen ook voor niet-leden, is er van alles te doen online. De voorleeshoek laat voorleesfilmpjes zien voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Met Wepboek haal je 20 geanimeerde prentenboeken in huis, die je samen met je peuter of kleuter kunt bekijken. Ook in Bereslim staan digitale prentenboeken. ‘Huisarrest’ is een spannend verhaal in 10 delen over 10 kinderen die aan hetzelfde plein wonen en vanwege een virus niet naar buiten kunnen. Daarom vertellen ze elkaar verhalen door hun open raam… Op 14 april is de ontknoping!
Meer weten? Er is nog veel meer te vinden. Op de website van Bibliotheek Dalen vind je alle mogelijkheden plus uitleg en linkjes.

Lid worden van de bibliotheek?

Lid worden is heel makkelijk!
Wil je snel gebruik maken van alles wat de online bibliotheek te bieden heeft? Neem dan direct online een abonnement via de website. Ook jeugdleden kunnen zich nu online inschrijven. Het is gratis t/m 18 jaar.