Bieb dicht, maar gelukkig is er de digitale bibliotheek

Alle bibliotheken in Drenthe zijn (in ieder geval) tot 6 april gesloten. Gelukkig is er ook de online bibliotheek!

E-books en luisterboeken

Je kunt digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.
Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden, ook peuters en kleuters. Er is tijdelijk een extra reeks luisterboeken aan de app toegevoegd. Die kun je ook beluisteren als je geen lid bent. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes.

Jeugdbibliotheek.nl

Nog meer tips voor kinderen staan op jeugdbibliotheek.nl.
Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld door dyslexie en voor beginnende lezers is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via yoleo.nl.

Voor de allerjongsten zijn er ook voorleesfimpjes. De voorleesfilmpjes van Bereslim zijn nu ook beschikbaar zonder bibliotheekpas; een speciale actie omdat de kinderen niet naar school kunnen.
Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit ook een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten. En dan is er ook Junior Einstein, om schoolvakken te oefenen.

Knutselen kan met de filmpjes van Biblionet Groningen: elke dag is er een nieuwe aflevering van #BiebLab op het Youtubekanaal van Biblionet.

Bibliotheken gesloten en dan?

Voor de leden van de bibliotheek zijn dit de gevolgen van de sluiting:

• Je kunt tot 6 april geen boeken e.d. lenen of inleveren.
• De bibliotheek stelt een boetevrije periode in. De inleverdata worden automatisch verlengd tot de bibliotheken weer open zijn.
• Alle activiteiten zijn tot 6 april geannuleerd.
• Het is niet mogelijk om gereserveerde materialen op te halen. Deze kun je ophalen zodra de bibliotheek weer open is.
• Actuele ontwikkelingen staan op de website van de Drentse bibliotheken. Hier vind je ook veelgestelde vragen rond de sluiting.