Bieb Dalen nog niet open

Biblionet Drenthe heeft besloten voorlopig per gemeente één bibliotheek te openen. In onze gemeente  is dit vestiging Coevorden. Ingaande maandag 18 mei kunnen lezers uit de hele gemeente daar terecht om boeken te lenen. Gaandeweg zal bekeken worden of andere locaties ook geopend kunnen worden.

Veiligheid

Natuurlijk is er alle aandacht voor de veiligheid van bezoekers en personeel. Er wordt gewerkt vanuit het landelijk protocol voor bibliotheken. Besloten is ook dat de vrijwilligers voorlopig nog niet aan de slag gaan, uitsluitend vaste krachten werken in de bieb.

Hoe werkt het?

Er kan een gelimiteerd aantal bezoekers naar binnen. Bij de ingang staat een bibliotheekmedewerker om de bezoekers te ontvangen en wegwijs te maken. Iedere bezoeker krijgt een (schoongemaakt) mandje. Komen bezoekers samen, dan krijgt iedereen een mandje. Handschoenen en schoonmaakmateriaal zijn beschikbaar. In het gebouw is rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. De in te leveren boeken kunnen worden gedeponeerd in kratten/karren. Deze boeken gaan vervolgens eerst ‘in quarantaine’ alvorens ze worden ingenomen. Bezoekers scannen vervolgens zelf de boeken die ze lenen.

Wat betekent dit voor lezers uit Dalen?

De biebleden van Dalen kunnen boeken lenen in Coevorden. De thuislevering van gereserveerde boeken is gestopt. Boeken kunnen wel online gereserveerd worden, raadzaam is dan om te kiezen voor afhaallocatie Coevorden, want op locatie Dalen kunnen gereserveerde boeken (voorlopig) niet afgehaald worden. Als uw gereserveerde boek binnen is in Coevorden, krijgt u een mail en wordt uw reservering in Coevorden op uw naam gezet en staat in een tas op u te wachten.

Openingstijden bieb Coevorden

Maandag van 10 tot 17 u.
Dinsdag, woensdag en vrijdag van 13 tot 17 u.
Donderdag van 13 tot 20 u.
Zaterdag van 10 tot 15 u.

Deze week uw boeken inleveren

Op woensdag 13 en donderdag 14 mei van 13 tot 17 uur bestaat de gelegenheid om boeken in te leveren in de vestigingen Sleen en Coevorden. De boeken die u thuis hebt, zijn automatisch verlengd tot 1 juli, dus tot die tijd kunt u geen boete krijgen.

Hoe gaat het verder?

De huidige aanpak heeft nadrukkelijk een voorlopig karakter. De komende weken zal ondervonden moeten worden hoe het werkt in de praktijk. Daarbij kunnen in de komende tijd ook de landelijke maatregelen worden bijgesteld. Op de site van de Drentse bibliotheken worden de ontwikkelingen vermeld. Mogelijk kunnen over enkele weken stapsgewijs verruimingen plaatsvinden. In juni is de situatie voor bieb Dalen hopelijk anders. Wij zullen daarover uiteraard direct berichten.