Voor lekkere wijn moet je bij Nathalie zijn!

Al sinds 2013 kun je in de Hoofdstraat op nummer 44 heerlijke wijn en nog meer kopen. Eigenaar van deze gezellige winkel is Nathalie Veenstra. Ze vertelt enthousiast over haar zaak.
Nathalie had altijd altijd al interesse in wijn en toen ze na weer een fijne vakantie in Frankrijk terug reden naar Dalen kwam onderweg het idee op om een wijnzaak te beginnen. Ze verdiepte zich verder in wijnen, volgde cursussen en begon met Lalie.
De naam Lalie komt van het product lalie dat gemaakt wordt van de droesem (lie) van de Banyuls vinaigre en heerlijk is op kaas.

Laten genieten

Nathalie wil mensen graag laten genieten van goede wijnen en ze vertelt graag over de verschillende soorten. Naast Franse wijnen verkoopt ze nu ook Italiaanse, Spaanse en Portugese wijnen.
Specialiteiten zijn de Collioure en de Banyuls. Beide zijn Franse wijnen, waarbij de Banyuls een versterkte wijn is met een hoger alcoholpercentage (16%), net als bij port, al is de Banyuls meer haar smaak, goed te drinken als aperitief en deze wijn past uitstekend bij chocola. Daar houdt ze ook erg van!
Net als bij veel zaken in het leven is het verstandig om met mate wijn te gebruiken. Zelf drinkt ze hoogstens twee glazen wijn op een avond en dat doet ze zeker niet iedere avond.

Uitdagingen

Nathalie en haar man Hilbrand houden van uitdagingen. De vakanties worden meestal gehouden in het plaatsje Banyuls sur Mer, in Frankrijk vlakbij de Spaanse grens. Ze hebben daar vrienden wonen en gaan graag naar wijnproeverijen in de omgeving. Dat levert vaak weer nieuwe ideeën op en zo ontwikkelt de zaak van Nathalie zich voortdurend. Ze heeft inmiddels naast dus veel verschillende wijnen ook 22 soorten bier staan van het merk Cap d’Ona (die vindt ze zelf ook heel lekker!) en ze heeft ook bieren van de brouwerij uit Avereest.

Nog veel meer

Ze heeft niet alleen wijn en bieren, maar ook kookspullen zoals wijnazijn, balsamico (lekker door salades), olijfolies, kruiden, kookwijn, keukenzout, pizza-olie en nog veel meer. Tevens heeft ze een mooi assortiment chocola (ook met Banyuls), huidverzorgingsproducten op basis van olijfolie, glazen en echte Franse snoepjes in mooie blikjes verpakt.
Nathalie maakt ook speciale cadeaupakketten, altijd in overleg met de klant, want er is veel mogelijk.

Je waant je in Frankrijk

Het is een prachtige winkel waar je je in Frankrijk waant. De wijnen staan mooi uitgestald, alle producten zijn overzichtelijk geplaatst en midden in de zaak hebben Nathalie en Hilbrand een mooie tafel gemaakt van plankjes van wijnkistjes.
Nathalie is actief op de social media. Op Facebook en Instagram is ze te vinden onder Lalie Franse wijnen en haar website, die nog in de startfase zit, is te vinden op www.lalie.nl

Inderdaad. Voor lekkere wijn en nog veel meer, moet je bij Lalie zijn!