Maureen, een diëtist die van taarten houdt

In het gebouw van het PMC aan de Hoofdstraat 33 in Dalen is sinds kort ook gevestigd Diëtistenpraktijk Salus. Maureen Kamer woont in Dalen, is diëtist en we praten met haar.

Salus

Dat betekent gezondheid. Maureen werkt sinds ze haar opleiding Voeding en Diëtetiek bij de Hogeschool in Groningen heeft afgerond bij dit bedrijf. Als kind wilde Maureen al graag van alles weten over koken en bakken, ze mocht van haar ouders ook zelf in de keuken aan het werk en de opleiding tot diëtist was dus een logisch vervolg. 

Wat doet een diëtist?

Maureen kijkt samen met de cliënt naar het eetgedrag, naar het dagelijks leven, emotie-eten (wanneer eet iemand en waarom), ze legt uit wat iemand eet, wat dat doet in het lichaam en samen bespreken ze hoe de levensstijl aangepast kan worden. Een dieet is iets wat je niet kunt volhouden, een andere levenswijze wel. Iedereen is natuurlijk anders en Maureen bespreekt hoe ze het beste iemand kan steunen. Want waarom wordt er te veel gegeten op onnodige momenten, waar komt dat vandaan, waarom eet je een pak koekjes of een zak chips helemaal leeg? Samen zoekt ze naar een goede balans, zodat je ook kunt genieten van bv taart, want je moet bewust ongezond kunnen kiezen en er dan ook van genieten.

Voor wie?

Voor alle mensen die gezonder willen leven. Dat kan spontaan zijn doordat zelf contact wordt opgenomen met haar of via een verwijzing van de huisarts, de fysiotherapeut of het ziekenhuis. Maureen werkt samen met deze zorgverleners, maar ook o.a. met praktijkondersteuners, thuiszorg, trainers en coaches.

Specialisaties

Maureen heeft naast natuurlijk de algemene begeleiding van cliënten als specialisaties de begeleiding van sporters, kinderen, emotie-eters en (jonge) moeders. Ze geniet ervan als de mensen die ze begeleidt, beter in hun vel zitten, hun leefstijl en eetpatronen hebben aangepast en soms zelfs met minder of geen medicijnen toe kunnen, zoals tegen te hoge bloeddruk of suikerziekte.

Foto Paramedisch Centrum Dalen

Contact

Op vrijdag in de oneven weken is Maureen de hele dag aanwezig in het gebouw van het PMC. Via de website www.dietistenpraktijk-salus.nl is een afspraak in te plannen, maar het kan ook door een mailtje te sturen naar maureen@dietistenpraktijk-salus.nl of door te bellen naar 06-40017548. Het is altijd mogelijk om eerst een (gratis) kennismakingsgesprek te hebben om te bespreken wat Maureen kan doen en welke wensen er leven bij de cliënt.

Taarten

Naast haar werk als diëtist heeft Maureen nog een baan. Ze maakt namelijk taarten! Dat kan heel goed samen. Als iemand goed in balans is, mag ook best taart gegeten worden en Maureen zorgt ervoor dat de taarten, dripcakes, cupcakes/muffins en andere producten van goede grondstoffen worden gemaakt. Ze maakt klassieke taarten, maar ook speciale zoals thema-taarten en bijzondere dripcakes. Op www.bymaufies.com en op www.instagram.com/bymaufies is heel veel informatie te vinden, ook over hoe je kunt bestellen.