Feestelijke taarten van Maureen (ByMaufies) 

Maureen Kamer is 25 jaar geleden geboren in Dronten, studeerde diëtetiek in Groningen en woont al een aantal jaren samen met Rick Sewüster in Dalen. Ze bakt heel graag en heeft een eigen bedrijf: ByMaufies. We praten met haar over van alles en nog wat, maar vooral over taarten.

Kind

Als kind mocht Maureen al graag haar moeder helpen bij het bakken en koken in de keuken. De woorden “Mag ik helpen” en “Dat wil ik zelf doen” werden al jong door haar gebruikt. Haar interesse in het maken van eten en drinken is dus al vroeg ontstaan en vooral het zelf maken . Ze ontwikkelde zichzelf en specialiseerde zich in het bakken van taarten en cakes. Ze maakte foto’s van haar producten en plaatste die op social media. Ze kreeg positieve reacties, maar vroeg zich op een gegeven moment wel af of haar vrienden niet te veel berichten over taarten en dergelijke kregen en toen ontstond het idee om een eigen account te maken.

Maufies

In haar vriendengroep hadden velen een bijnaam en voor Maureen werd vaak Maufie gebruikt. Zo kwam ze op ByMaufies, de naam die ze op de social media ging gebruiken om foto’s van haar bakkunsten te tonen. De eerste foto die ze daarop plaatste was van een taart die ze maakte voor haar moeders verjaardag en daarmee was ByMaufies gestart.

Verzoeken

Al gauw kreeg Maureen verzoeken om een taart te willen maken voor vrienden en kennissen en er kwamen door mond-tot-mondreclame steeds meer aanvragen binnen. Ze besloot om het dan maar echt professioneel aan te pakken en een eigen bedrijf op te richten dat, hoe kan het ook anders, ByMaufies heet. Ze schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en per 1 januari 2020 had ze een eigen bedrijf naast haar werk als diëtist. Ze moest nu goed nadenken over prijzen, assortiment, bezorgen of ophalen en acties.

Pasen

De eerste actie die Maureen deed was met Pasen in 2020. Speciale paastaarten, mini paasslofjes en cupcakes waren een groot succes, niet alleen in Dalen, maar ook in Dronten, waar ze nog een heel netwerk heeft van volgers en bestellers. Inmiddels is ze goed te vinden via Google, haar website ( www.bymaufies.com ) en de social media (zie hieronder bij Contact). In Dalen en omgeving wordt veel besteld, ook voor kinderen, en ook in Raalte, waar ze het meest werkt als diëtist, is veel vraag.

Eigen stijl

Inmiddels heeft Maureen een duidelijk eigen stijl ontwikkeld. Ze heeft niet een specifieke opleiding gevolgd op het gebied van bakken, maar via de social media doet ze veel inspiratie op en leert ze van anderen. Ze maakt haar eigen receptuur en heeft als specialiteit de sloffentaart, die bros moet zijn en waarbij ze verschillende smaken combineert op een wijze waarbij het niet te zoet wordt: “Ik ben ook graag erg creatief bij het maken van custom cakes en luister goed naar wat de klant wil, want ik lever graag maatwerk.”

Ophalen of bezorgen

Bijna alle mensen die een taart bestellen, komen die ophalen. Alleen als ze ver weg wonen, wil Maureen meedenken over hoe het eventueel bezorgd kan worden, al zitten daar natuurlijk wel extra kosten aan. Het is ook mogelijk om via de post een brievenbustaart te laten bezorgen.

Brievenbustaart?

Maureen heeft dit concept zelf verder uitgewerkt. Ze kwam op twee manieren op dit idee. Als eerste heeft ze best veel klanten in Dronten die bij haar bestellen en de bezorgafstand is groot. Ten tweede kwam een kennis op haar pad die nieuwe werknemers in het bedrijf graag hartelijk welkom wilde heten en daarvoor had bedacht dat Maureen mooi kleine taartjes zou kunnen maken en die dan goed verpakt in een kleine, niet te hoge doos zou versturen naar deze nieuwe werknemers. Dit is een groot succes gebleken. De verrassing is groot als je een taart door je brievenbus krijgt! De taart is natuurlijk meer met cake en wat vaster van vorm en inhoud.

Specials

Het hele jaar door heeft Maureen bijzondere acties lopen. Op dit moment, in april, is dat weer de paasactie, maar ook op andere speciale dagen zoals met kerst, Koningsdag, Valentijnsdag, moeder- en vaderdag heeft ze aantrekkelijke aanbiedingen. Op haar website staan veel voorbeelden:

https://www.bymaufies.com/paas-actie/

Eigen ideeën

Maureen vindt het fijn als ze kan meedenken met de klant over de taarten, zoals bij de custom cakes. Dan kunnen veel wensen gehonoreerd worden. Daarnaast maakt ze ook klassieke taarten, zoals de appeltaart, de slagroomtaart, de cheesecake, cupcakes, bruidstaarten, sweettable (allemaal lekkers op tafel!) en nog veel meer! Maureen overlegt graag en doet altijd haar uiterste best om mooie en lekkere producten te maken.

Tijd

Maureen heeft een volledige baan als diëtist en besteedt daarnaast ongeveer 10 tot 15 uur per week aan haar bakactiviteiten. Daarmee vindt ze haar week nog niet gevuld, want ze sport graag ,op de racefiets en de mountainbike, gaat naar de sportschool, wandelt geregeld, heeft een groot sociaal netwerk van Utrecht tot Dalen en van Dronten tot Groningen dat ze graag onderhoudt en ze houdt van reizen. Ze komt per dag haast uren tekort!

Heel Holland Bakt

Geregeld vraagt men haar wanneer ze zich gaat opgeven voor Heel Holland Bakt, want haar prestaties worden hoog gewaardeerd. Maar dat wil ze nu nog niet: “Ik wil mezelf nog verder ontwikkelen en ik weet ook niet of zo’n programma wel bij mij past.”

Toekomst

Maureen wil steeds beter worden en droomt ervan om op enig moment een eigen bakstudio te hebben: ”Nu doe ik alles in mijn eigen keuken thuis en die is fijn, maar niet echt groot. Het hebben van een ruime plek om in te werken aan mijn bakproducten is wel een grote wens!” Ze blijft haar werk als diëtist doen, want daar haalt ze veel voldoening uit, maar ook het bakken trekt haar zeer: “Misschien dat ik ooit in de toekomst beide banen voor de helft van mijn tijd kan doen. Ik zou dan ook cursussen kunnen geven of workshops kunnen houden.” Plannen genoeg dus! Voorlopig heeft Maureen het erg naar haar zin en hoopt ze dat haar taarten en alle andere producten die ze maakt, goed in de smaak vallen: “Het fijnste voor mij is als ze zeggen dat het heel lekker was!”

Contact   

Op meerdere manieren is contact te leggen met Maureen. Via de mail info@bymaufies.com is ze te bereiken. Op Instagram is dat www.instagram.com/bymaufies, op Facebook www.facebook.com/ByMaufies.en natuurlijk staat op haar website veel informatie te vinden:
www.bymaufies.com

Nog meer lekkers zien? Bekijk dan het filmpje via deze link.