Oranje soep

Gemakkelijke oranje groentesoep. Ideaal voor kinderen (of volwassenen) die ‘geen groente lusten’!

Wat heb je nodig?

Neem voor ruim vier bordjes:
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 1 flespompoen
– 1 grote zoete aardappel
– 2 wortels
– olijfolie
– groentebouillon
– eventueel peper en zout

Hoe maak je het?

1. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.
2. Snijd de flespompoen in grove stukken. Een flespompoen hoeft niet geschild te worden maar verwijder wel de zaadjes.
3. Maak de wortels schoon en hak ze in dikke plakken.
4. Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken.
5. Neem een ruime soeppan en fruit daarin de ui in olijfolie. Voeg daarna de knoflook toe en fruit kort mee.
6. Voeg de flespompoen, zoete aardappel en wortel toe en bak een paar minuten mee.
7. Voeg vervolgens net zoveel groentebouillon toe tot de groentes onder komen te staan (ruim 1 liter)
8. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes koken tot de groentes gaar zijn (ongeveer 10 tot 15 minuten). Prik af en toe in de groentes om de gaarheid te controleren.
9. Haal de pan van het vuur als de groentes gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Is de soep wat te dik? Voeg dan extra water of bouillon toe.

Tip
Restje paprika of andere groente over? Snijd fijn en voeg toe samen met de overige groentes.