Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Uitnodiging inloopbijeenkomsten ‘Doorfietsroutes’

07-06-2023, 16:00-20:00

De gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn, Emmen, Provincie Drenthe en het Rijk willen het fietsen meer stimuleren door zogenaamde doorfietsroutes aan te leggen. Met een doorfietsroute kunnen inwoners snel van A naar B. Bijvoorbeeld van thuis naar werk of school. Via deze brief nodigen we u uit voor een inloopbijeenkomst waar we deze doorfietsroutes presenteren.

Wat zijn doorfietsroutes precies?

Doorfietsroutes zijn niet zomaar fietspaden. Ze hebben een paar extra’s die fietsen nog aantrekkelijker maken. Voor alle fietsers, maar vooral voor werkenden en scholieren. Het wegdek is vlak en glad en wordt goed onderhouden. U krijgt vaak voorrang en er zijn weinig verkeerslichten. In de winter worden doorfietsroutes zo snel mogelijk gestrooid. Voor de gemeente Emmen gaat het om de routes tussen de kernen Borger, Emmen, Coevorden en Klazienaveen. Deze doorfietsroutes liggen vaak in de buurt van de N-wegen en krijgen dan ook de naam F34 of F862 (zoals N34 en N862).

Wat is de beste route?

Om tot de beste doorfietsroutes te komen, hebben de gemeenten een klankbordgroep ingesteld. Hierin zitten onder meer de Erkende Overleg Partners (EOP’s), het Recreatieschap, de Ondernemersvereniging, de Fietsersbond, de ANWB en de provincie Drenthe. Wij hebben de verschillende routes van vorige bijeenkomsten onderzocht en deze met de klankbordgroep gevormd tot drie voorkeursroutes. De onderzoeken en de routes willen we graag aan u laten zien en we horen graag wat u ervan vindt.

Drie inloopbijeenkomsten

Tijdens de inloopbijeenkomsten kunt vragen stellen aan medewerkers van de gemeenten en uw mening geven over de voorkeursroutes.

  1. Dinsdag 30 mei 2023 Dorpshuis De Klink, Rietdekkershof 5 in Nieuw-Dordrecht
  2. Woensdag 31 mei 2023 Dorpshuis Exloo, Hoofdstraat 58B in Exloo
  3. Woensdag 7 juni 2023 de Spinde, Wettringlaan 1 in Dalen

Alle inloopbijeenkomsten starten om 16.00 uur en eindigen om 20.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden voor deze bijeenkomsten.

Vragen?

Heeft u vragen over deze brief of wilt u hierop reageren? Dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons op werkdagen bellen op het algemene telefoonnummer 14 0591 of u kunt een mail sturen naar gemeente@emmen.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Doorfietsroutes’.

Gegevens

Datum:
07-06-2023
Tijd:
16:00-20:00