Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Taizé-viering Dorpskerk Dalen

14-11-2021, 19:00-20:30

Foto Dorpskerk Dalen staande foto
Op zondag 14 november, om 19.00 uur, is er weer een Taizé-viering in onze Dorpskerk van Dalen. In deze mediatieve dienst kun je op een andere wijze God zoeken en tot aanbidding en verstilling komen.

Thema: ‘Hoop’

Van harte nodigen wij iedereen uit om deel te nemen in deze viering, waarbij het thema ‘Hoop’ deze keer centraal staat. Nabijheid, verbondenheid én vooral hoop zijn zaken, die we in deze verwarrende en onzekere tijd zo nodig hebben. Juist nu, hebben wij de ander zo hard nodig en is hoop zo ontzettend belangrijk.

Innerlijke rust

In een Taizé-viering richten we ons op de innerlijke rust. Door het ritme van de gezangen, de momenten van rust en stilte en daarbij de korte teksten, ontstaat er een vrede waar ruimte is om bij God en jezelf te komen. De gezangen zijn korte liederen die meestal vele malen achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God.  Vaak zijn de liederen één of twee regels lang.

Gegevens

Datum:
14-11-2021
Tijd:
19:00-20:30
Agenda Categorie:

Locatie

Dorpskerk Dalen
Hoofdstraat 25
Dalen, 7751GA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie