Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

PK voor mensen met een beperking

05-07-2019, 13:00-17:00

Foto PK middag

Ook dit jaar organiseert het PK-weekend een middag speciaal voor mensen met een beperking, de PK-Middag. Wij laten de mensen deze middag zien en beleven wat het PK-Weekend inhoudt.
Het PK-terrein zal hiervoor worden verdeeld in meerdere onderdelen.

Wat gaan we doen?

  • Demo Autocross, Trekkerslep, Gazonmaaier-race.
  • Meerijden of zelf rijden met Crossauto’s, trekkers, Gator’s, Strandbuggy’s, Rolstoel-Crossauto.
  • Crossauto’s verven. (beschermende kleding aanwezig)
  • PK-DJ-Mauss in de PK-Feesttent.
  • Op de foto in de showstraat als een echte coureur met een crossauto of sporttrekker of raceauto. En natuurlijk samen met onze PK-pits-poezen!

Feesttent

In de feesttent wordt vanaf 13:00 uur iedereen ontvangen en welkom geheten. Tevens zal hier uitleg worden gegeven over de indeling van het terrein en de activiteiten. Hierna zal Feest Dj Mauss de hele middag aanwezig zijn en tussendoor zullen diverse Nederlandse artiesten optreden.

Trekker-Baan

Hier zijn minimaal 2 trekkers met bestuurders aanwezig. Onder begeleiding van de bestuurder mag je ook zelf op een trekker rijden of plaats nemen als bijrijder.

Showstraat

Tussen de trekkerbaan en crossbaan worden verschillende crossauto’s en trekkers als showmodel neergezet. Hier kunnen bezoekers de voertuigen bewonderen. Ook is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met een voertuig naar keuze. Deze foto zal direct worden afgedrukt door de fotograaf en kan mee naar huis genomen worden als aandenken. Wanneer iemand twee of meer foto’s wil, is dit op kosten van de bezoeker.
In de showstraat komen ook twee crossauto’s te staan, die geverfd mogen worden door de bezoekers. Deze crossauto’s zullen op zondag meerijden met de autocross.

Crossbaan

Hier rijden diverse crossauto’s rond:
1 crossauto met een extra stuur, zodat je zelf kan sturen tijdens een rit op de crossbaan. Te allen tijde kan het extra stuur losgekoppeld worden, zodat de chauffeur de algehele controle houdt over de crossauto.
1 crossauto met plaats voor een rolstoeler om mee te rijden.
2 crossauto’s waar 1 bijrijder in mee kan rijden.
2 crossauto’s waar meer bijrijders in mee kunnen rijden.
1 fun- en feestauto waar maximaal 3 bijrijders in mee kunnen rijden.
1 driewieler waar 1 bijrijder in mee kan rijden.
1 Gater waar 1 bijrijder in mee kan rijden of waarin je onder begeleiding van de bestuurder zelf kan rijden.
Er worden deze middag geen wedstrijden gereden op de crossbaan.
Er wordt puur gereden ter demonstratie en alle bestuurders zijn hier van op de hoogte gebracht en passen hun snelheden hier op aan.

Begeleiding

Daarnaast zal er professionele begeleiding aanwezig zijn rond alle crossbanen. Zij zullen het programma begeleiden. Ze houden de veiligheid in de gaten en kunnen bezoekers helpen waar nodig. Zij zijn te herkennen aan de opvallende gele PK-Hesjes.

Zie voor meer informatie onze  Facebookpagina en de website van het PK-Weekend

Gegevens

Datum:
05-07-2019
Tijd:
13:00-17:00
Agenda Categorieën:
,

Locatie

PK Weekend
Vliers 1
Dalen,
+ Google Maps