Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Open middag donateurs Daoler Tuun

16-03-2019, 14:00-16:00

Foto Daoler Tuun in de zomer

Deze middag staat in het teken van Nederland Doet / Nederland Zoemt. De landelijke actie is bedoeld voor het behoud van de wilde bij in ons land.

Wilde bijen spelen een belangrijke rol in de bestuiving van wilde planten en landbouwgewassen. Helaas hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 357 soorten is
bedreigd. Om de wilde bijen te behoeden voor uitsterfte sluit de werkgroep zich aan bij de actie van Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe in samenwerking met Nederland
Zoemt. In de Daoler Tuun betekent dit met vrijwilligers en leerlingen van de B.W.B. School een bloemrijk mengsel in te zaaien op een hiervoor gereedgemaakt stukje grond. Ook zullen vuilboomplanten worden vervangen die het afgelopen jaar zijn bezweken aan de droogte. Voor meer info over Nederland Doet: www.nldoet.nl.

Naast deze activiteit kunt u een kijkje nemen in de pas gereedgekomen uitbouw van de bijenstal en zo rond 15.00 uur wordt u op de hoogte gebracht van de diverse wetenswaardigheden rond de Tuun.

Onder het genot van een kopje koffie / thee zal onze Daler accordeonist Jurgen Nijenbanning deze middag op een enthousiaste wijze vrolijke klanken uit zijn instrument laten horen.
Voorts zal onze vaste imker Wim Kleine deze middag uitleg geven over het bijenvolk.

Gegevens

Datum:
16-03-2019
Tijd:
14:00-16:00
Agenda Categorieën:
,
Site:
http://dorpsbelangen-dalen.nl/open-middag-voor-donateurs-daoler-tuun/

Organisator

Daoler Tuun

Locatie

Daoler Tuun
Reindersdijk 14-10
Dalen,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie