Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Oorlogsverhalen uit Dalen

07-02-2020, 19:30-22:00

Foto meisjes in Dalen met bevrijders

De tijd ging, de verhalen zijn gebleven…….

..herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Dalen en omgeving, verteld door dorpsgenoten die de oorlog zelf hebben meegemaakt.

Op vrijdag 7 februari organiseren Bibliotheek Dalen en Stichting Aold Daol’n in restaurant Cornelis in Dalen een gespreksavond over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Het is dan bijna 75 jaar geleden dat Dalen is bevrijd. Op deze avond, die om 19.30 uur begint, zal Geerhard Gras, oud presentator van RTV Drenthe, mensen uit de voormalige gemeente Dalen interviewen die de oorlog hebben meegemaakt.

Gasten

Bij hem aan tafel zitten: Harm Grooten en Hans Boesjes uit Dalen, Hans Hoving en Harm Keen uit Wachtum, Dina Vleems – Meijering en Hendrik Rabbers uit Dalerveen, Geertje Sibon – Meijering uit Stieltjeskanaal, Geert Benjamins en Jan Nico Scholten uit Dalerpeel, Gerrit Abbing en Geert Velting uit Oosterhesselerbrug. Zij zullen deze avond vertellen over hun ervaringen!

Bezoekers kunnen deze avond niet alleen komen luisteren, maar ook actief meedoen. Ze kunnen spullen die aan de oorlog herinneren meenemen of hun eigen verhaal vertellen. Geerhard zal proberen zoveel mogelijk mensen aan het woord te laten komen. Verder zullen voorwerpen en beelden te zien zijn over Dalen in oorlogstijd en tijdens de bevrijding. Ook zal er muziek uit 40 er jaren te horen zijn.

De zaal is vanaf 19.00 uur open. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Jong of oud, iedereen is van harte welkom op deze bijzondere avond.

Opgave is niet noodzakelijk.

Dit is misschien wel een van de laatste mogelijkheden om de persoonlijke, soms spannende, soms verdrietige belevenissen te horen van mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt!

Gegevens

Datum:
07-02-2020
Tijd:
19:30-22:00
Agenda Categorieën:
,

Locatie

Brasserie Cornelis
Hoofdstraat 29
Dalen, 7751GA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0524551202